null Onderzoek naar werkomstandigheden tijdens de tweede coronagolf

MW_thuiswerken_went_snel_17586_head_large.jpg
Samenleving
Onderzoek naar werkomstandigheden tijdens de tweede coronagolf
Momenteel grijpt het coronavirus voor de tweede keer in een rap tempo om zich heen binnen Europa. Maatregelen worden opnieuw aangescherpt, reisbewegingen moeten omlaag en onze sociale contacten worden ingeperkt. Ook 'thuiswerken waar mogelijk' is weer de norm. Wat doet dit met uw werk en de omstandigheden waarin u moet werken? Is uw werksituatie anders dan een jaar geleden? Hoe kijkt u naar uw huidige situatie en welke gevolgen heeft de crisis voor uw toekomstige werksituatie? Joris van Ruysseveldt en Karen van Dam, onderzoekers bij de Open Universiteit, geven vervolg aan het onderzoek naar 'werken in coronatijd'.

Veranderingen in de werksituatie

Joris van Ruysseveldt, Karen van Dam en Inge Hulshof willen met dit onderzoek in kaart brengen hoe de werksituatie is veranderd, welke gevolgen dit voor werkenden heeft en hoe ze daarmee omgaan. Dit onderzoek past binnen de onderzoeksthema's van de vakgroep Arbeids- en organisatiepsychologie. Thema's waar deze vakgroep zich op richt zijn onder andere Verandering op de werkplek en Aanpassing, emotieregulatie en welzijn op het werk. 

Resultaten

Dit vragenlijstonderzoek naar werken in Coronatijd loopt tot eind december. De eerste resultaten worden in februari verwacht. Het is echter de bedoeling dat het onderzoek langer doorloopt en ook kijkt wat de impact is van de economische en sociale gevolgen van de coronacrisis op werkenden.

Meedoen?

Meedoen is eenvoudig: deelnemers vullen een digitale vragenlijst in. Het invullen duurt ongeveer 15 minuten en is volledig anoniem. 

Meedoen? Vul de vragenlijst in!