Trendsconferentie Kunstmatige intelligentie in het onderwijs
Hulpmiddelen in het onderwijs
Generatieve AI (artificial intelligence) in het algemeen, die natuurlijke taalinvoer kan begrijpen om teksten, afbeeldingen, video's, muziek en andere vormen van digitale media te genereren, verbreedt het bereik van deze productieve tools en de toepassing ervan in het onderwijs. AI in het onderwijs is echter een gebied met een lange onderzoeksgeschiedenis en bestrijkt een breder gebied dan het gebruik van grote taalmodellen en andere vormen van generatieve AI.
Inhoud
Met twee keynote speakers, twee parallelle workshopsessies, een postersessie en een inaugurele rede door prof. dr. Roland Klemke belicht deze Trendsconferentie op vrijdag 11 oktober in Heerlen verschillende aspecten van AI in het onderwijs, waaronder technologische benaderingen, toepassingsgebieden, potentiële voordelen en risico's en verwachte trends. Voor de inaugurele rede is aparte inschrijving vereist. Meer informatie volgt zo snel mogelijk.
Voor wie?
Deze conferentie is bedoeld voor iedereen die geïnteresseerd is in AI in het onderwijs, of je nu een beginner bent op dit gebied of een ervaren onderwijsprofessional of onderzoeker.
Aanmelden
Meer informatie over het programma en de link naar het aanmeldformulier is te vinden op de conferentiesite.
Oratie
Aansluitend aan de conferentie, om 16.00 uur, spreekt prof. dr. Roland Klemke zijn inaugurele rede uit. De bezoekers van de conferentie zijn van harte uitgenodigd deze zitting bij te wonen. Daarvoor is wel een aparte aanmelding nodig via het aanmeldformulier voor de oratie.
Over de trendsconferenties
De masteropleiding Onderwijswetenschappen organiseert tweemaal per jaar een conferentie over actuele trends en issues in onderwijswetenschappen. Deze conferenties zijn bedoeld voor onderzoekers, docenten, opleiders en assessoren met interesse voor leven lang ontwikkelen. En natuurlijk voor de eigen studenten.