ALG_GO_OU_head_large.jpg

Green Office Open Universiteit

Met ons onderwijs en onderzoek kunnen wij als universiteit een bijdrage leveren om duurzame ontwikkelingen te versnellen in de wereld. Vanuit onze Green Office werkt een team bestaande uit studenten en medewerkers om duurzame ontwikkeling verder op de kaart te zetten.

Duurzaamheid

Dit doen wij door het ontplooien van diverse activiteiten op het gebied van duurzaamheid passend bij ons als onderwijsinstituut. Hierbij sluiten wij ons aan bij de Brundtlandt definitie die ervan uitgaat dat duurzaamheid een ontwikkeling is die voorziet in de behoeften van de huidige generatie, zonder de behoeften van toekomstige generaties, zowel hier als in andere delen van de wereld, in gevaar te brengen. Dit heeft betrekking op zowel sociale, economische als ecologische behoeften.

SDG's

Gekozen is om te werken vanuit de Sustainable Development Goals (SDG’s) die worden onderschreven door de Open Universiteit. Voor het GO-team zijn de SDG 12 'verantwoorde consumptie en productie' en SDG 13 'Klimaatactie' leidend, oftewel de ecologische kant van duurzaamheid.

De Green Office is door het College van bestuur sinds 1 november 2021 officieel ingebed binnen onze organisatie. Wij hebben een inspirerende en adviserende rol waarbij bewustwording onder de medewerkers en eveneens onder de studenten wordt vergroot. Ook is er ruimte voor het opdoen van ervaring op dit vlak, het delen van kennis en het creëren van een community.

Doe mee!

Alle hulp en ideeën zijn van harte welkom. Deelnemen als vrijwilliger behoort tot de mogelijkheden, maar ook als teamlid. Kijk voor meer informatie op de pagina 'Doe mee!'.

Volg ons ook op social media via LinkedIn, Facebook en/of Instagram. Hier delen we al onze activiteiten.