Opening academisch jaar 2022-2023

ALG_OAJ_2022_head_large.jpg

Opening academisch jaar 2022-2023


Maandag 5 september 2022 heeft de opening van het academisch jaar 2022-2023 plaatsgevonden in het Mauritshuis in Den Haag.

Bekijk de aftermovie voor een impressie van de opening academisch jaar in 1 minuut of bekijk de redes van onze sprekers helemaal

Na een welkomstwoord door de interim-voorzitter College van bestuur, prof. dr. Frank van der Duijn Schouten, sprak drs. Dennis Wiersma, minister voor Primair en Voortgezet Onderwijs en ook verantwoordelijk voor Leven Lang Ontwikkelen (LLO). Op het terrein van LLO staan de hogescholen en universiteiten van Nederland, en de Open Universiteit in het bijzonder, de komende tijd voor belangrijke opgaven. Na de toespraak van de minister werd onze nieuwe Ambassadeur van het jaar, alumnus Rechtswetenschappen mr. Mark Achterbergh-Copier, geïntroduceerd door rector magnificus prof. dr. Theo J. Bastiaens. Als laatste onderdeel van de opening heeft de Collegevoorzitter de strategie van de Open Universiteit voor de komende jaren geschetst.

Hekwerk van het Mauritshuis met afbeelding van het Meisje met de Parel van Johannes Vermeer en daarachter een aantal banieren van de Open Universiteit
Mauritshuis in Den Haag

Mark Achterbergh-Copier Ambassadeur van het jaar 2022

Mr. Mark Achterbergh-Copier is uitgeroepen tot Open Universiteit Ambassadeur van het jaar 2022. Hij studeerde in 2020 cum laude af aan de Open Universiteit voor de master Rechtsgeleerdheid (profiel Strafrecht), nadat hij hier in 2019 ook al zijn bacheloropleiding voltooide. Hij zet zich bij de Open Universiteit al jarenlang in voor de community van rechtenstudenten en medewerkers, en nu ook alumni. Lees meer over onze ambassadeur.

De nieuwe ambassadeur wordt door de rector aan de zaal voorgesteld
Ambassadeur van het jaar Mark Achterbergh-Copier

Eerdere openingen academisch jaar