Learning and Innovation in Resilient Systems (2015-2020)

Van 2015-2020 vond het onderzoek op het gebied van Managementwetenschappen, Natuurwetenschappen en Informatica binnen de Open Universiteit plaats binnen het gezamenlijke multidisciplinaire onderzoeksprogramma Learning and Innovation in Resilient Systems. Centrale thema was veerkrachtige systemen.

Het onderzoek in dit programma is na 2020 voortgezet in twee verschillende programma's:

Deze programma's bouwen voort op de samenwerking en de onderzoeksresultaten van dit eerste LIRS-programma (2015-2020). 

 

U bevindt zich op de gearchiveerde website van het afgesloten programma:
Learning and Innovation in Resilient Systems (2015-2020)

 

Learning and Innovation in Resilient Systems (2015-2020)

Het multidisciplinaire onderzoeksprogramma Learning and Innovation in Resilient Systems integreert de vakgebieden managementwetenschappen, natuurwetenschappen en informatica rond het thema veerkrachtige systemen.

Hoofddoel van het onderzoek is het vergroten van ons begrip van de innovatieve en lerende mogelijkheden van veerkrachtige systemen, met een focus op

 • informatie en computersystemen
 • organisatie- en managementsystemen
 • omgevingssystemen

Om dit hoofddoel te bereiken zijn drie subprogramma’s geformuleerd die focussen op leren, innovatie en veerkracht (resilience).

 • Learning
  Doel is het verbeteren van ons inzicht in het leren van individuen en organisaties.
 • Innovation
  Doel is het vergroten van onze kennis over hoe innovaties ontstaan, zich verspreiden en de wereld beïnvloeden en de rol die agency daarbij heeft.
 • Resilience
  Doel is het vergroten van ons inzicht in het vermogen van systemen om verstoringen te verwerken en te reorganiseren terwijl ze veranderingen ondergaan zodat ze nog steeds dezelfde functie behouden.