Master Gegevensbescherming en privacyrecht

Privacyrecht. Wat mag wel? Wat kan niet?

Burgers, organisaties en bedrijven staan te springen om juristen met verstand van het privacy- en gegevensbeschermingsrecht. Een belangrijke vraag waar velen mee worstelen: wat mag wel en wat kan niet volgens de Algemene Verordening Gegevensbescherming (AVG)? De master Gegevensbescherming en privacyrecht leidt de mensen op die het antwoord weten op deze en andere privacyvraagstukken. De opleiding biedt veel carrièreperspectief. En sluit aan op een snel veranderende wereld die vraagt om een nieuw soort jurist.

Binnen deze vernieuwende opleiding staat privacy- en gegevensbescherming in de Nederlandse rechtspraktijk centraal. Ook slaan we de brug tussen recht en technologie. Je leert op academisch niveau nadenken over verantwoord, privacy-vriendelijk beleid van persoonsgegevensverwerking. En, vanaf het begin van innovaties de juiste juridische vragen te stellen volgens de principes van privacy by design.

Meer leren over de master Gegevensbescherming en privacyrecht? In een paar minuten vertellen hoogleraar Anna Berlee en universitair docenten Simone Huting en René Mahieu jou waar deze master over gaat. Bekijk de video's op de pagina 'Master Gegevensbescherming en privacy uitgelegd'.

Studieadvies aanvragen Studiegids aanvragen

Onze wetenschappers aan het woord