null Boekpresentatie voor jong en oud: kinderboek over natuur, klimaat en milieu

NW_Kinderboek_NatuurMilieuKlimaat_20275_head_large.jpg
Boekpresentatie voor jong en oud: kinderboek over natuur, klimaat en milieu
Op zondag 25 september 2022 vindt in Maastricht de feestelijke boekpresentatie plaats van het boek Waarom je voetafdruk groter is dan je schoenmaat. Tijdens een programma voor jong en oud presenteren wetenschappers Esther Bakker en Wilfried Ivens, beiden verbonden aan de Open Universiteit, er hun kinderboek vol met weetjes over natuur, klimaat en milieu.

Waarom je voetafdruk groter is dan je schoenmaat

Het boek Waarom je voetafdruk groter is dan je schoenmaat is het resultaat van een mooie samenwerking tussen milieuwetenschapper Wilfried Ivens en gezondheidspsychologe Esther Bakker. Onder de naam Esther Walraven schreef universitair hoofddocent Esther Bakker al diverse kinderboeken over wetenschap. Wilfried was een van de proeflezers van haar meest recente boek, Waarom jij van sterrenstof bent over chemie. Esther: 'Tijdens het schaatsen hadden we het over het boek en over Wilfrieds vakgebied. Hij kan daar heel boeiend over vertellen. Ik wilde graag met mijn nieuwe boek aansluiten bij het thema van de Kinderboekenweek: Giga-groen. Toen was de link snel gelegd: een boek over natuur, klimaat en milieu!' Het boek verscheen op 26 augustus van dit jaar.

Boekpresentatie voor jong en oud

In samenwerking met Natuurmonumenten is op 25 september een leuke middag georganiseerd voor jong en oud, met onder andere een workshop 'touw maken van brandnetels'. Naast deze activiteiten presenteren Esther Bakker en Wilfried Ivens er hun boek. De middag begint om 14.00 uur in Hoeve Lichtenberg in Maastricht. Aanmelden kan via de site van de Dominicanen boekhandel. Of stuur een mailtje naar Wilfried Ivens of Esther Bakker.

Kun je zelf niet naar de boekpresentatie komen, maar wil je wel een gesigneerd exemplaar? Laat het even weten aan Wilfried of Esther, dan zorgen wij dat er een gesigneerd boek voor je wordt gereserveerd. Het boek is natuurlijk ook gewoon verkrijgbaar (of te bestellen) via de lokale boekhandel.