null Kindercolleges over wetenschap, natuur en techniek

OW_Workshop_Computational_Thinking_18971_head_large.jpg

Kindercolleges over wetenschap, natuur en techniek

Onderzoekers van de Open Universiteit geven in het voorjaar van 2023 twee kindercolleges in het Discovery Museum in Kerkrade. De colleges richten zich op kinderen van 8 tot 12 jaar.

Waarom is je voetafdruk groter dan je schoenmaat?

Waarom warmt de aarde eigenlijk zo snel op? Wat heeft dit voor gevolgen voor de natuur? En wat heeft je voetafdruk hiermee te maken? Tijdens het college van Esther Bakker (faculteit Psychologie) en Wilfried Ivens (faculteit Bètawetenschappen) leren de kinderen van alles over de kringlopen van de natuur, wat de invloed is van ons eigen gedrag op onze omgeving, klimaatverandering en … wat walvispoep hiermee te maken heeft. Dit college vindt plaats op zondag 19 maart 2023 van 12.00 tot 13.00 uur.

Hoe vertel je een robot wat 'ie moet doen?

Dit college wordt gegeven door Nardie Fanchamps, onderwijswetenschapper bij de Open Universiteit. De wereld om ons heen is geavanceerder dan ooit. Steeds meer verloopt digitaal en is geautomatiseerd. Mensen, en vooral kinderen, leren vaak onbewust en intuïtief hoe je met technische apparaten moet omgaan, maar een robot kan niets zelf. Die moet je precies vertellen welke handelingen hij moet uitvoeren. Hoe je dat doet? Dat horen en ervaren de kinderen tijdens dit college! Het college vindt plaats op zondag 21 mei 2023 van 12.00 tot 13.00 uur.

Reeks van drie

Een derde college vindt plaats op zondag 16 april 2023, met als titel 'Een taal leren maakt de reeks compleet'. Na afloop van de collegereeks ontvangen de kinderen een heus MJU (MuseumJeugdUniversiteit) diploma en een vrijkaartje voor het Discovery Museum.

Kijk voor meer informatie en het aanmeldformulier op de website Museumjeugduniversiteit.