null Leer STEM Online Conferentie: meer dan 700 deelnemers wereldwijd!

OW_Agora_JosClaessen_head_large.jpg
Leer STEM Online Conferentie: meer dan 700 deelnemers wereldwijd!
De online conferentie 'Learn STEM: Innovatieve pedagogiek voor bèta/technisch onderwijs' was een groot succes. Meer dan 700 docenten en schoolhoofden uit alle vijf de continenten meldden zich op woensdag 29 april 2020 online aan. 22 internationale experts uit Science, Technology, Engineering en Mathematics (STEM) presenteerden de laatste ontwikkelingen in het bèta/technisch onderwijs, van wetenschappelijk onderzoek tot praktijkervaringen. Coördinator van het Europese initiatief Learn STEM, Dr. Christian M. Stracke: 'We zijn blij met de enorme belangstelling voor innovatief STEM leren, voor ons pedagogisch model en onze gratis tools.'

Learn STEM Online Conference wordt online gepubliceerd

De hele Learn STEM Online Conference 2020 is opgenomen en een video van het volledige programma is online beschikbaar. Met sprekers van de Open Universiteit (Learn STEM), de International Council for Open and Distance Education (ICDE), het European Schoolnet (Scientix), de Universiteit Twente (Go-Labz) en de Europese Commissie (Nationaal Agentschap Erasmus+ NL) en docenten uit alle Europese regio's.

Iedereen die niet kon of wil deelnemen aan de online conferentie, kan het volledige programma en alle presentaties downloaden Alle LEARN STEM materialen zijn open en vrij beschikbaar op de online Learn STEM website online.

Over Learn STEM

Hoofddoel van Learn STEM is het faciliteren en ondersteunen van beter bèta/technisch (STEM) leren op middelbare scholen. Onder leiding van de coördinator Dr. Christian M. Stracke van de Open Universiteit brengt Learn STEM negen partners uit zes Europese landen samen. Zij werken samen voor STEM onderwijs en hebben het STEM leermodel, een lespakket en een docentinstructie ontwikkeld. Daarnaast richt Learn STEM zich op het vergroten van de belangstelling van de leerlingen voor bèta/techniek en het opbouwen van bèta/technische competenties. Daarom ontwerpt en levert Learn STEM praktische instrumenten en online tools voor het voortgezet onderwijs om bèta/technische vragen te verkennen en op te lossen.

Downloads

Vrij beschikbaar op de Learn STEM website online

 

LEARN STEM is gefinancierd met steun van de Europese Commissie. Deze mededeling geeft alleen de mening van de auteur weer en de Commissie kan niet verantwoordelijk worden gesteld voor het gebruik van de informatie die erin is vervat.