ALG_OAJ_2020_head_large.jpg
Opening academisch jaar 2020-2021
Maandag 31 augustus 2020 vond de opening van het academisch jaar 2020-2021 plaats. In verband met de corona-maatregelen gebeurde dit bij de Open Universiteit niet tijdens een fysieke bijeenkomst op locatie, maar geheel online. In de loop van de dag waren er verschillende online 'events' rond het thema: grenzen.

Grenzen

De Open Universiteit digitaliseerde als eerste haar onderwijs. Door corona heeft de hele Nederlandse onderwijssector in maart 2020 grenzen verlegd. Van basisschool tot universiteit is omgeschakeld naar meer flexibele vormen van (online) onderwijs. Bij de opening van het academisch jaar 2020-2021 wil de Open Universiteit stilstaan bij de wijze waarop ook in andere maatschappelijke sectoren dan het onderwijs grenzen zijn verlegd.

Online programma

Ankerpunten van het programma waren de video met de opening academisch jaar, de online quiz en het e-zine over grenzen. Tussendoor verschenen berichten op de website en social media. Alles is nog via deze pagina te bekijken.

 • Startschot met de livegang van de openingsvideo
  Met onder anderen rector magnificus Theo Bastiaens, Hubert Bruls (voorzitter Veiligheidsberaad), Janine Jansen (hoogleraar Rechtsantropologie), Stijn Huijts (artistiek directeur Bonnefanten), Arjan Bos (decaan faculteit Psychologie), Steven Jansen (dj-duo Lucas en Steve), Harrie Lavreysen (wereldkampioen baanwielrennen en OU-student) en Karl Dittrich (Collegevoorzitter).

  Bekijk de openingsvideo!

 • Ludieke quiz
  De online quiz is kort, maar breed van opzet. Leuk om aan mee te doen, en er ook nog iets van op te steken! Wat weet je over grenzen? Doe mee en test je algemene kennis over grenzen!

 • E-zine
  In het e-zine Grenzen zijn alle onderdelen van de opening academisch jaar bij elkaar gebracht. Voor een snel overzicht, blader het even door!

Eerdere openingen academisch jaar