ALG_GraduateSchool_6960_head_large.jpg
Het promotietraject
Een promotietraject starten bij de Open Universiteit, kent de volgende stappen.

Intern promovendus worden

Wil je promotieonderzoek doen als interne promovendus bij de Open Universiteit? Houd dan de vacatures in de gaten en solliciteer.

Extern promovendus worden

Wil je promoveren als externe promovendus of buitenpromovendus op een van de wetenschapsgebieden waarin de Open Universiteit actief is? En wil je dat thuis doen, in combinatie met je huidige baan? Dan ben je bij de OU aan het juiste adres. Wees je er wel van bewust dat promotieonderzoek tijd kost. Je zult voor uw onderzoek voldoende tijd beschikbaar moeten hebben.

De procedure om extern promovendus te worden bij de OU kent de volgende stappen.

Eerste contact
Je komt zelf met een onderwerp waarnaar je promotieonderzoek wilt doen en bespreekt dat met de faculteit waarbij je dat onderzoek wilt verrichten. De faculteit beoordeelt of het onderwerp aansluit bij de expertise en het onderzoeksprogramma van de faculteit en of de faculteit het onderzoek kan en wil begeleiden. Dit is ook afhankelijk van de beschikbare expertise en de begeleidingscapaciteit. De procedure kan per faculteit verschillen. Een beschrijving van de werkwijze van elke faculteit en de naam van de contactpersoon vindt u op de facultaire pagina’s over promoveren (zie de links onder aan deze pagina).
Als de faculteit het onderwerp heeft goedgekeurd en als een onderzoeker van de faculteit het onderzoek kan en wil begeleiden, wordt een eerste PhD contract opgesteld voor het uitwerken van het onderwerp tot een onderzoeksvoorstel.

Fase 1
In het eerste PhD-contract maak je met de faculteit afspraken over het uitwerken van het onderzoeksonderwerp tot een onderzoeksvoorstel en over de begeleiding en ondersteuning die je daarbij krijgt van de kant van de faculteit. In deze fase spreken we van een aspirant-promovendus.

Fase 2
Als het onderzoeksvoorstel gereed is, en is goedgekeurd door de beoogd promotor en de faculteit, start de uitvoeringsfase van het promotietraject. Er wordt dan opnieuw een PhD-contract gesloten. Met dit contract geven beide partijen hun intentie weer tot het uitvoeren van het promotietraject.

Kosten
Externe promovendi worden net als interne promovendi lid van de OU Graduate School. De kosten van dit lidmaatschap bedragen 250 euro per jaar (prijspeil 1-1-2023). 

 

Informatie over promoveren bij de faculteit...