null 7e 4CID symposium: van blauwdruk naar implementatie in de onderwijspraktijk

OW_Studenten_12114_head_large.jpg
7e 4CID symposium: van blauwdruk naar implementatie in de onderwijspraktijk
Op vrijdag 21 april 2017 organiseren de Maastricht University en de Open Universiteit het 4CID Symposium 2017. 4CID is een methodiek om via oefentaken een complexe taak onder de knie te krijgen. Thema van deze zevende editie is implementatie: hoe zet je de met 4CID ontwikkelde blauwdruk voor het onderwijs om in de weerbarstige onderwijspraktijk? De organisatie is in handen van: Bert Hoogveld (OU), Jeroen van Merriënboer (UM), Wendy Kicken (UM) en Iwan Wopereis (OU). Saskia Brand (OU) is een van de keynote sprekers.

Thema: Implementatie

Het toepassen van het 4CID-model resulteert in een gedetailleerd onderwijsontwerp. Maar zo'n ontwerp is nog niet klaar voor actuele implementatie in het onderwijs. Het ontwerp moet verder worden uitgewerkt in een onderwijsprogramma of curriculum, inclusief fysieke locaties waar het onderwijs verzorgd wordt, een tijds- en groepsrooster voor de diverse onderwijsvormen, leermiddelen, toetsinstrumenten en zo verder. Tijdens het symposium vertellen sprekers vanuit zowel theorie als hun eigen ervaring over de valkuilen en geleerde lessen bij het implementeren van de blauwdruk van het model in de weerbarstige, complexe onderwijspraktijk.

Het symposium vindt plaats op de campus van de Radboud Universiteit in Nijmegen. Voor meer informatie en aanmelden, zie de conferentiesite.