null Conferentie Optimaal leren gemist?

OW_Optimaal_Leren_12083_head_large.jpg
Leren
Conferentie Optimaal leren gemist?
Op 12 mei 2017 vond de conferentie Optimaal leren plaats. Centraal stonden de biologische en psychologische voorwaarden voor leren. De dag eindigde met de oratie van prof. dr. Renate de Groot getiteld Leren, een levenslang proces. Heeft u de conferentie gemist? Er zijn tal van manieren om terug te kijken.

Keynotes

De conferentie startte met de keynotes van Jelle Jolles (VU), Paul Kirschner (OU) en Maurice Zeegers (UM). Bekijk de conferentie.

Blogs

Verschillende aanwezigen kijken, elk vanuit hun perspectief, in een blog terug op de keynotes:

Onderwijsdebat

Na de middag vond een onderwijsdebat plaats. Centrale vraag: hebben leerlingen structuur nodig? Of juist meer autonomie. U kunt de audio-opname van het debat terugluisteren bij txtradio of de video-opnames bekijken. Of lees de samenvatting van het debat (pdf).
Het tweede middagonderdeel was het Kenniscafé Sport Live over Bewegen en leren. Kenniscentrum Sport presenteert daar binnenkort een video-verslag van.

Oratie

Aan het eind van de dag sprak prof. dr. Renate de Groot haar oratie uit. U kunt de video-opname bekijken op onze website. De volledige tekst van de oratie kunt u downloaden (pdf).

Meer nieuws van het Welten-instituut.
Maak kennis met het Welten-instituut: welten-instituut.ou.nl.