Wij zorgen er graag voor dat u een goede website ervaring bij ons heeft. Om dit te verbeteren maken wij gebruik van cookies.
Hierdoor kunnen wij advertenties aanpassen aan uw interesses en kunt u pagina’s delen via social media. Bekijk ons privacy beleid voor meer informatie.

Meer lezen
Definitief geslaagd voor instellingstoets kwaliteitszorg
De Open Universiteit voldoet aan alle voorwaarden voor de instellingstoets kwaliteitszorg onderwijs en is ‘in control’ van de kwaliteit van haar opleidingen. Dat is de conclusie van de auditcommissie die de beoordeling voor de NVAO heeft uitgevoerd. De NVAO heeft de bevindingen van de auditcommissie overgenomen en een positief definitief besluit genomen.

Overtuigende start

In december 2014 heeft de Open Universiteit (OU) de instellingstoets kwaliteitszorg (ITK) onder voorwaarden behaald. Aan dit positieve oordeel heeft de commissie toen een aantal voorwaarden verbonden en de OU kreeg twee jaar de gelegenheid om de verbeterpunten te realiseren.

De auditcommissie is in oktober 2016 langs geweest om vast te stellen of aan de gestelde voorwaarden is voldaan. Eén van deze voorwaarden betrof de vernieuwing van het bacheloronderwijs. De commissie concludeert dat de OU de beleidskeuzes voor de invoering van het vernieuwde onderwijs in de bachelor heeft vastgelegd in concreet beleid en een overtuigende start heeft gemaakt met de implementatie ervan.

Groot commitment

De commissie spreekt haar waardering hierover uit: ‘Er is bij de faculteiten en diensten een groot commitment voor de onderwijsvernieuwingen … hetgeen de duurzaamheid van het nieuwe onderwijsmodel volgens de commissie in hoge mate heeft vergroot.’ Ze geeft aan dat ‘de versterking van het academische klimaat ertoe heeft geleid dat het vernieuwde onderwijsbeleid breed wordt gedragen.’

De commissie concludeert uit gesprekken met studenten dat zij tevreden zijn over de flexibiliteit, de geboden structuur en de mate van begeleiding. Bovendien spreekt de commissie waardering uit voor de nieuwe digitale leeromgeving yOUlearn.

De NVAO heeft de bevindingen van de beoordelingscommissie overgenomen en een positief definitief besluit genomen: de OU heeft aan de voorwaarden voldaan, en daarmee definitief de ITK behaald.

Rapport van de auditcommissie


Meer nieuwsberichten                                                                                                                Meer agenda items