Wij zorgen er graag voor dat u een goede website ervaring bij ons heeft. Om dit te verbeteren maken wij gebruik van cookies.
Hierdoor kunnen wij advertenties aanpassen aan uw interesses en kunt u pagina’s delen via social media. Bekijk ons privacy beleid voor meer informatie.

Meer lezen
Keuzegids Universiteiten 2017: bijna alle bachelors beste van Nederland
Vijf van de zeven bacheloropleidingen van de Open Universiteit zijn de beste van Nederland in hun studierichtingen, zo meldt de Keuzegids Universiteiten 2017 die 15 november 2016 is verschenen. De twee andere bacheloropleidingen staan in de landelijke top twee van hun studierichting. Daarnaast krijgen drie bachelors, vanwege de zeer hoge scores, het predicaat Topopleiding 2017 in de gids. En in de ranglijst van beste universiteiten van Nederland staat de Open Universiteit op de tweede plaats met een score van 73,5, met 1 punt verschil net na Wageningen Universiteit met score 74,5. De Technische Universiteit Eindhoven volgt met 9,5 punten afstand op de derde plaats met 64 punten.

Excellente scores

Rector magnificus van de Open Universiteit, prof. mr. Anja Oskamp: ‘Ik kan niet anders dan in superlatieven hierover spreken: bijna de helft van alle bacheloropleidingen topopleiding met excellente scores en bijna driekwart de beste van Nederland in hun studierichtingen! Kan het nog beter?'

Topopleidingen met scores boven 76 zijn de bacheloropleidingen Informatica (78), Informatiekunde (86) en Milieu-natuurwetenschappen (86). De vijf nummer één noteringen in de ranglijsten van hun studies zijn de bachelors Psychologie, Bedrijfskunde, Informatica, Informatiekunde en Milieu-natuurwetenschappen.

Decaan van de faculteit Management, Science & Technology, prof. dr. Gerard Mertens, verantwoordelijk voor de topopleidingen en vier keer nummer één: ‘Ik ben allereerst enorm trots op het behalen van dit geweldige resultaat. Dat studenten onze opleidingen zo hoog waarderen is allereerst een erkenning van de kwaliteit van ons onderwijs, maar zeker ook van het vakmanschap en de passie van onze docenten en ondersteuners, zoals studieadviseurs. Er wordt veel energie gestoken in de vernieuwing van ons onderwijs, dit resultaat is de absolute kroon op ons werk.'

Vooral de inhoud van het programma, studielast (studeerbaarheid), faciliteiten en vaardigheden worden bij deze bacheloropleidingen positief gewaardeerd.

Student- en expertoordelen

De Keuzegids Universiteiten 2017 biedt ranglijsten die onder meer op de resultaten van de Nationale Studenten Enquête (NSE) 2016 zijn gebaseerd. Naast studentoordelen zijn in de keuzegids ook expertoordelen meegenomen uit de visitatierapporten, opgesteld voor de accreditatie van opleidingen. De Keuzegids Universiteiten wordt uitgegeven door het Centrum Hoger Onderwijs Informatie (CHOI) en is een onafhankelijke uitgave waarin alle geaccrediteerde bacheloropleidingen van universiteiten per vakgebied met elkaar worden vergeleken. Meer informatie staat op de website www.keuzegids.org.


Meer nieuwsberichten                                                                                                                Meer agenda items