null Masterclass Motiverende gespreksvoering succes

PSY_Motiverend_head_large.jpg
Masterclass Motiverende gespreksvoering succes
De masterclass Motiverende gespreksvoering bij leefstijl en gezondheid van de Open Universiteit, die vrijdag 17 februari 2017 is gehouden, is een groot succes gebleken. Maar liefst 605 mensen hadden zich aangemeld, en de helft daarvan was tijdens de live uitzending aanwezig. De deelnemers kwamen niet alleen uit Nederland, ook werd er ingelogd vanuit Aruba, Frankrijk en België.

Motiverende gespreksvoering

Tijdens de uitzending was dr. Marjan Nijkamp van de vakgroep gezondheidspsychologie van de Open Universiteit in gesprek met communicatietrainer Hetty de Laat en dr. Stijn Friederichs van de OU over motiverende gespreksvoering. Dat is een doelgerichte stijl van communicatie die bij de ander (de cliënt) de intrinsieke motivatie uitdaagt om gedrag te veranderen. Als voorbeeld werd stoppen met roken gebruikt. Het gesprek werd afgewisseld met fragmenten uit een eerder opgenomen interview van Marjan Nijkamp met Corine Vernooij van Mens & motivatie, die zich heeft toegelegd op motiverende gespreksvoering.

Vragen en antwoorden

Tijdens de live-uitzending konden er vragen worden gesteld door de deelnemers. Een aantal vragen kon tijdens de uitzending worden beantwoord, maar veel vragen niet. Verder zijn er ook na de live uitzending nog vragen ingediend. Inmiddels zijn die allemaal beantwoord. De antwoorden zijn terug te vinden binnen de leeromgeving voor degenen die daar toegang toe hebben.