Wij zorgen er graag voor dat u een goede website ervaring bij ons heeft. Daarom maken wij gebruik van cookies.
Hiermee kunnen wij ook advertenties aanpassen aan uw interesses en kunt u pagina’s delen via social media.
Bekijk ons privacybeleid voor meer informatie.

Meer lezen
RAGE start met real-life testen van toegepaste games
In juni 2017 start het RAGE team, onder leiding van het Welten-instituut, met het uittesten van RAGE games in zes praktijksituaties. De praktijksituaties variëren van het trainen van politieagenten, en het begeleiden van werkzoekenden tot het aanleren van ondernemersvaardigheden. De tests vinden plaats in Portugal, Verenigd Koninkrijk, Italië, Frankrijk en Nederland.

Van schoolverlaters tot politieagenten

Alle games zijn ontworpen om de employability van de deelnemers te vergroten, of het nu gaat om het aanleren van zachte vaardigheden (soft skills) als leiderschap en communicatie waardoor schoolverlaters  gemakkelijker werk kunnen vinden, of om gerichte bijscholing van ervaren professionals zoals politieagenten. RAGE gebruikt deze tests om na te gaan hoe goed de gebruikte technologieën functioneren in verschillende situaties, om onderzoek te doen naar de leerprocessen tijdens het gamen en om het praktisch gebruik van de RAGE game-onderdelen te demonstreren.

Over RAGE

RAGE - Realising an Applied Gaming Ecosystem - is een technologie- en kennistransferproject, mede gefinancierd door het H2020 programma voor onderzoek en innovatie van de Europese Commissie. RAGE ontwikkelt herbruikbare softwarecomponenten waarmee serious games makkelijker, sneller en goedkoper geproduceerd kunnen worden. Op de projectwebsite staan inmiddels ruim 30 componenten die iedere gamesontwikkelaar kan gebruiken. Het Welten-instituut van de Open Universiteit leidt het project. U leest meer over het RAGE-project op de projectsite. Of volg het project op Twitter account @RageAppliedGame.


Meer nieuwsberichten                                                                                                                Meer agenda items