null Symposium: sturen op geluk en positieve emoties

PSY_SymposiumLevensloop_head_large.jpg
Geluk
Symposium: sturen op geluk en positieve emoties
De mens is niet voorgeprogrammeerd of statisch, maar is voortdurend in beweging. Hij leert met vallen (tegenslag) en opstaan (successen). Hij ontwikkelt zich in interactie met de omgeving, en dit zijn leven lang. De levenslooppsycholoog wil de individuele ontwikkeling beter begrijpen en stimuleren. Geïnspireerd door de positieve psychologie ligt daarbij de nadruk op het bevorderen van welzijn, groei en zelfrealisatie. Op vrijdag 23 juni 2017 organiseert de vakgroep Levenslooppsychologie bij de Open Universiteit in Heerlen het symposium Living Life to the Fullest: sturen op geluk en positieve emoties.

Programma en aanmelden

Het symposium Living Life to the Fullest zoomt in op geluk en positieve emoties als belangrijke elementen van de mentale gezondheid en worden handvatten gegeven om in de psychologische hulpverlening te sturen op geluk en positieve emoties. Op het programma staan drie presentaties waarna de dag besluit met de oratie van prof. dr. Nele Jacobs.

 • prof. dr. Meike Bartels
  We verschillen allemaal in ons geluksgevoel en dat komt (ook) door onze genen
 • prof. dr. Marieke Wichers:
  Positief affect als een spin in het netwerk van mentale gezondheid
 • drs. Fredrike Bannink:
  Positieve Psychologie - de Toepassingen
 • prof. dr. Nele Jacobs
  Oratie

Voor meer informatie over het symposium en de sprekers kunt u terecht op de symposiumpagina. Daar vindt u ook het aanmeldformulier. Het symposium vindt plaats op vrijdag 23 juni 2017 bij de Open Universiteit, gebouw Pretoria, Valkenburgerweg 177, 6419 AT Heerlen.

Meer weten over Levenslooppsychologie en het vinden van geluk? Kijk naar het interview met Nele Jacobs in het programma AvondGasten op L1.