null Uitzendingen Theo Verheggen en Mark Hommes bij Universiteit van Nederland

ALG_UvNL_head_large.jpg
Uitzendingen Theo Verheggen en Mark Hommes bij Universiteit van Nederland
Op de 8 mei en 17 mei 2017 zendt de Universiteit van Nederland de minicolleges uit van twee OU-onderzoekers, van dr. Theo Verheggen en dr. Mark Hommes.

Minicolleges

  • 8 mei 2017 - Hoe kan een dier jouw dokter zijn?  Een kat doet mee in de behandelkamer van de psycholoog, een bezoekhond komt langs in het verpleeghuis, een paard helpt je persoonlijke coach. Kunnen dieren daadwerkelijk een bijdrage leveren aan het welzijn van mensen, en moeten we dat eigenlijk wel willen? Dr. Theo Verheggen scheidt de zin van de onzin en vertelt ons hoe dieren echt een goede rol kunnen spelen in therapie.
  • 17 mei 2017 -  Wat als het hokje m/v niet past? Ben je een man of een vrouw? Het is de basis waarop wij mensen indelen. Maar wat als je je niet thuis voelt in dit hokje waar je bent ingedeeld en je liever van geslacht verandert? Buiten deze hokjes stappen vergt moed. Dr. Mark Hommes vertelt waar transgenders tegenaan lopen en hoe hier het beste mee valt om te gaan.

Universiteit van Nederland

De Universiteit van Nederland biedt universitair docenten en hoogleraren de kans om speciaal voor een groot publiek een mini-college te geven. Elke werkdag komt om 20.30 uur zo'n college van 15 minuten online, op de website van de UvNL en YouTube, maar ook via Ziggo, NU.nl en de KLM (flight entertainment).