null Award voor paper van OU-onderzoekers: succesvol circulair inkopen

ALG_MaudQuadvlieg_head_large.jpg
Award voor paper van OU-onderzoekers: succesvol circulair inkopen
In Knoxville Tennessee zou van 5 tot 8 april 2020 het 29e jaarcongres van de International Purchasing and Supply Education and Research Association (IPSERA) plaatsvinden. Het congres ging echter niet door vanwege vanwege de Coronacrisis. OU-onderzoekers Petra Neessen en Marjolein Caniëls die er een presentatie zou houden, kreeg achteraf het verrassende bericht dat de best paper award hadden gewonnen voor hun paper Succesvol circulair inkopen. OU-alumna Laura van Hal werd verrast met de award voor de 'Best paper with strong managerial implications'.

Circulair inkopen

Petra Neessen, Marjolein Caniëls en co-auteurs Jeroen de Jong en Bart Vos kregen de award voor hun paper 'Successful circular purchasing: about the purchasers' role, behavior, drivers and constraints from an individual perspective'. Daarin presenteren ze de resultaten van hun onderzoek naar de rol, het gedrag en de karakteristieken van de inkopers in het circulaire inkoopproces. Verder gaan ze in op het verschil tussen circulair inkopen en regulier inkopen en de drijfveren en beperkingen die circulaire inkoop beïnvloeden. Voor hun onderzoek interviewden ze inkopers, hun toezichthouders en beleidsmakers van zeven Nederlandse organisaties. De onderzoeksresultaten worden later dit jaar gepubliceerd.

Ook een OU-alumna ook in de prijzen

De bekroonde paper van Laura van Hal is getiteld 'The impact of buying power on corporate sustainability - the mediating role of suppliers' traceability information'. De paper is een verdere uitwerking van haar masteronderzoek. Ze deed die bewerking samen met haar OU-scriptiebegeleiders met als doel het onderzoek te presenteren in Knoxville. De paper werd geaccepteerd, maar kon uiteindelijk niet gepresenteerd worden. Maar wel deze beloning.