null Brinkhoff met perroncollege over burgeropsporing op CS Rotterdam

RW_LiveCollege_Burgeropsporing_15867_head_large.jpg
Leren
Brinkhoff met perroncollege over burgeropsporing op CS Rotterdam
Mr. Sven Brinkhoff, universitair hoofddocent Strafrecht, verbonden aan de faculteit Cultuur- en rechtswetenschappen geeft op woensdag 26 juni 2019 om 16.00 uur het perroncollege 'Ben je altijd een held als je de politie helpt?' op Centraal Station Rotterdam. Dit livecollege vindt plaats in het kader van de tweede ronde van de perroncolleges van de Open Universiteit.

Over 'Ben je altijd een held als je de politie helpt?'

Burgers gedragen zich vaak - gevraagd of ongevraagd - als politieagent of rechercheur en helpen bij opsporingen met tips, getuigenissen en bewijs. Een goede zaak, maar er kunnen hierbij ook gevaarlijke situaties ontstaan. Sven Brinkhoff stelt in zijn minicollege aan de orde waar de grens voor burgers ligt en wanneer hun taak volbracht is.

Over de perroncolleges

Om haar wetenschappelijke kennis te delen heeft de Open Universiteit gratis mini 'perroncolleges' ontwikkeld. Op digitale schermen op de perrons van grote stations in Nederland worden video-animaties getoond die prikkelende, actuele (wetenschappelijke) vragen behandelen. Vragen afkomstig uit onze samenleving. Wie wordt niet geconfronteerd met foto’s op social media? Of met de plastic verpakkingen van etenswaren? Wellicht ben je ook wel eens door collega’s buitengesloten op het werk. De Open Universiteit doet onderzoek naar deze vraagstukken en neemt de reiziger in het perroncollege mee in het probleem en de zoektocht naar oplossingen.

De campagne 'Perroncollege' is in mei 2019 uitgeroepen tot de beste creatieve Digital Out-of-Home uitvoering tijdens de FEPE International Annual Awards 2019 in Dubai voor beste Creative Digital Execution.

Over Sven Brinkhoff

Sven Brinkhoff is als strafrechtexpert verbonden aan de Open Universiteit waar hij o.a. onderzoek doet naar de rol van burgers bij opsporing en de gevolgen daarvan voor strafzaken. Hij begon zijn loopbaan bij het openbaar ministerie en is werkzaam geweest in de rechterlijke macht. Brinkhoff verschijnt regelmatig in de online en offline media.

Meer weten?

Ga naar de overzichtspagina voor meer informatie over onze perroncolleges.