Vergroot je kennis terwijl je wacht!

Perroncolleges: de Open Universiteit deelt haar kennis met jou!

De Open Universiteit is een plek waar enorm veel wetenschappelijke kennis samenkomt. Om die kennis zoveel mogelijk te delen met iedereen zijn mini 'Perroncolleges' ontwikkeld om op de grote stations in Nederland te tonen aan alle treinreizigers.

Op digitale schermen op de perrons verschijnen video-animaties aan de hand van een interessante (wetenschappelijke) vraag waar niemand (nog) het exacte antwoord op weet. De vragen zijn rechtstreeks uit de samenleving gegrepen en betreffen ons allemaal. Want wie wordt nu niet geconfronteerd met foto’s op social media? Of met de plastic verpakkingen van het eten? Maar ook hoe we met elkaar omgaan of hoe het leven in de stad er uitziet in de toekomst. Omdat ons wetenschappelijk onderzoek gericht is op deze onderwerpen kunnen we al gedeeltelijk een antwoord geven op de gestelde hamvraag uit het Perroncollege.

Meer weten of leren?

Beneden op deze pagina krijgt elk Perroncollege een vervolg. Je krijgt meer uitleg over het onderwerp en je ziet tegelijk welke cursussen van de Open Universiteit erop aansluiten. Dus: vergroot je kennis!