null Cursus Online onderwijs voor docenten, beleidsmakers en ondersteuners

ALG_MicroM_OnderzoekOnlineOnderwijs_15237_head_large.jpg
Cursus Online onderwijs voor docenten, beleidsmakers en ondersteuners
Het Europese Digitel Pro project heeft een professionaliseringsprogramma over Online onderwijs ontwikkeld. Een van de cursussen behandelt Online Education en richt zich op zowel docenten als beleidsmakers als ondersteuners. De faculteit Onderwijswetenschappen en ECO zijn nauw bij betrokken geweest bij de ontwikkeling hiervan.

Online Teaching and Learning

Online onderwijs is meer dan het verspreiden van een opgenomen college. Deze Engelstalige cursus behandelt strategieën en hulpmiddelen om online onderwijs te ontwerpen en te implementeren. De behandelde onderwerpen variëren van de basis van afstandsonderwijs, de verschillende pedagogische aanpakken en de rol van de leerkracht, tot het ontwerpen van een cursussen, het organiseren van je online klas, tot assessment en evaluatie. Ook de nieuwe trends en technologieën waarmee je je onderwijs kunt innoveren komen aan bod. Je leert de technologieën gebruiken die passend zijn voor elke situatie.

Actief deelnemen en samenwerken

De cursus zelf hanteert een methodiek waarbij een actieve deelname en samenwerking centraal staan. Of je nu volledig online of hybride onderwijs gaat aanbieden, de cursus helpt je om je meer op je gemak en effectiever te zijn als je over gaat op online onderwijs.

Start in maart

De cursus Online education, die mee ontwikkeld is door de Open Universiteit, start op in maart 2022. Deelname is gratis. Het is een van de drie cursussen over onderwijsontwikkeling die ontwikkeld zijn in het kader van het Europese programma Digitel-pro.