null Hoe maak je hybride, blended en online afstandsonderwijs en zijn studenten er al klaar voor?

ALG_MicroM_OnderzoekOnlineOnderwijs_15237_head_large.jpg
Hoe maak je hybride, blended en online afstandsonderwijs en zijn studenten er al klaar voor?
De Covid-19 pandemie heeft de aandacht voor hybride, blended en online afstandsonderwijs een enorme boost gegeven. Het DigiTel Pro project, waar de Open Universiteit deel van uitmaakt, brengt experts samen op het gebied van onderzoek, innovatie en ’good practices’ op dit gebied. Op 18 november presenteert het project tijdens een online event drie cursussen over het ontwikkelen van deze digitale onderwijsvormen.

Online cursussen

Voor ieder van de drie scenario’s (hybride leren, blended leren en online afstandsonderwijs) ontwikkelen experts online cursussen met richtlijnen voor het ontwerpen, ontwikkelen en uitleveren van dit type onderwijs. De cursussen zijn niet alleen gericht op docenten, maar ook op cursusontwikkelaars, onderwijs services, IT en management. Doel van de cursussen is de deelnemers te helpen om de overgang van onderwijs en leren in digitaal hoger onderwijs te professionaliseren.

Zijn de studenten er klaar voor?

In het online event op donderdag 18 november 2021, van 14.00-16.00 CET, lichten de experts toe wat er in de drie cursussen behandeld wordt. Je hebt ook de mogelijkheid om de ontwikkelaars te ontmoeten in break-out sessies. Een belangrijke vraag is natuurlijk of studenten klaar zijn voor deze vormen van digitaal onderwijs. Deze vraag zal dan ook bij elke presentatie extra aandacht krijgen. De cursussen starten in het voorjaar 2022.

Meer informatie, aanmelden en vragen

Meer informatie over het online event en de registratie vind je op de Eventbrite pagina.

Voor vragen kun je terecht bij George Ubachs, Managing Director EADTU, of Francis Brouns, Open Universiteit, Faculteit Onderwijswetenschappen.

Over Digitel Pro

Het DigiTel Pro project brengt gerenommeerde instellingen samen op het gebied van onderzoek, innovatie en ‘good practices’ op het gebied van synchroon hybride onderwijs, blended learning en online afstandsonderwijs. Naast EADTU en de Open Universiteit maken de volgende universiteiten deel uit van het project: Universitat Oberta de Catalunya (Spanje),UNINETTUNO (Italië, KU Leuven (België), TU Delft, Dublin City University (Ierland) en Fédération interuniversitaire de l'enseignement à distance (Frankrijk).