null Webinar Brightlands: Diversiteit in organisaties: vloek of zegen?

ALG_Lezingen_Brightlands_19479_head_large.jpg
Webinar Brightlands: Diversiteit in organisaties: vloek of zegen?
Moeten organisaties streven naar meer of juist minder diversiteit in organisaties? Moderne organisaties (en samenlevingen) worstelen met deze vraag. Brightlands organiseert een aantal webinars over dit onderwerp. Op 3 februari 2022 vindt de tweede in de reeks plaats. Petru Curseu, hoogleraar Organizational Behavior bij de Open Universiteit is een van de sprekers.

Diversiteit vloek of zegen?

West-Europese samenlevingen en organisaties zijn diverser dan ooit. Diversiteit wordt zelfs geprezen als een organisatorische aanwinst en er zijn hoge verwachtingen. Het zou innovatieve voordelen moeten brengen, organisatiegroei moeten ondersteunen, moeten bijdragen aan de diversificatie van het klantenbestand en uiteindelijk de organisatie meer effectief moeten maken. Maar diversiteit wordt ook bekritiseerd. Het zou een constante bron zijn van sociale conflicten, onrust en disharmonie en uiteindelijk de organisatorische vooruitgang belemmeren. Wat is waar? Wat is sociale diversiteit? En hoe werkt sociale diversiteit in organisaties?

Diversiteit en impact op effectiviteit en innovatie

In een eerste webinar presenteerde professor Petru Curșeu een overzicht van de wetenschappelijke kennis over diversiteit in organisaties en de impact ervan op effectiviteit en innovatie. Theo van Kessel, Managing Director New Business Development bij APG, deelde vervolgens zijn overwegingen vanuit een zakelijk perspectief. Deze presentaties zijn opgenomen en terug te kijken.

3 februari: diversiteit vanuit zakelijk perspectief

De tweede webinar over diversiteit, die op 3 februari plaatsvindt, draait de volgorde om. Theo van Kessel geeft een presentatie over diversiteit vanuit zakelijk perspectief, waarna professor Petru Curșeu zijn overwegingen vanuit wetenschappelijk perspectief deelt. Daarop volgt een discussie waarbij de deelnemers realistische organisatorische uitdagingen ter tafel kunnen brengen. Doel van de dialoog is om inzicht te krijgen in wat we weten en waar we mee worstelen in onze pogingen om een 'diversity mindset' te creëren in organisaties.

Meer informatie en registratie

De webinar vindt plaats op 3 februari van 10.00 uur tot 11.00 uur. Meer informatie is te vinden op de website van Brightlands. Daar kun je je ook aanmelden via de knop 'Register'. Na aanmelding ontvang je een link naar de Microsoft online meeting room.