null EC-TEL 2017 conferentie over data driven approaches in digital education

OW_ECTEL_Tallinn_head_large.jpg
Digital Learning
EC-TEL 2017 conferentie over data driven approaches in digital education
De Open Universiteit is mede-organisator van de 12e European Conference on Technology-Enhanced Learning (EC-TEL 2017) die plaatsvindt in Tallinn (Estland) van 12 t/m 15 september 2017. Het thema is dit jaar 'Data Driven Approaches in Digital Education'. De conferentie onderzoekt vanuit een multidisciplinaire benadering hoe op data gebaseerd onderwijs gecombineerd met digitale onderwijssystemen van de toekomst eruit kan zien en wat de empirische bewijzen zijn voor het gebruik van op data gebaseerde instrumenten in de onderwijspraktijk.

Programma

Op het programma staan naast workshops, papers, posters en panels drie keynote sprekers:

  • Stéphanie Teasley, University of Michigan: 'Creating the Institutional Capacity to Leverage Learning Analytics in Higher Education'.
  • Gerhard Fischer, University of Colorado: 'Envisioning and Grounding New Educational Designs in Data Driven Approaches'.
  • Marco Marsella van de Europese Commissie gaat in op de resultaten van de EU Actions, Challenges and Future Outlook of Digital Learning.

De conferentie sluit af met een paneldiscussie met de leiders van een brede waaier van onderzoeksgroepen gewijd aan het bevorderen van onderwijs in de schaduw van de data-gestuurde maatschappij van de nabije toekomst.

Hoge kwaliteit

De trend van eerdere EC-TEL conferenties van een zeer hoog aantal ingediende papers zet zich door. In totaal zijn 141 papers ingediend. Dat leidde tot 95 full papers. Het selecteren van 24 papers voor presentaties tijdens de EC-TEL was een hele uitdaging (25,3% acceptance rate). Het resultaat van die grote concurrentie is een hoge kwaliteit van het programma. Naast de 24 full papers, zijn 26 papers gekozen als korte paper, 6 als demonstratie en 22 als posters. De EC-TEL heeft ook een pre-conference programma van een doctoraal consortium waar 19 studenten een presentatie geven en 7 wetenschappelijke workshops worden gegeven.

Registratie

Wie wil registreren moet zich haasten, want het aantal resterende plaatsen is beperkt. Registratie is mogelijk op de conferentiesite.
conferentiesite 2021

Meer nieuws van het Welten-instituut.
Meer over het Welten-instituut.