null Gratis online cursus: Ontdek de antieke Griekse en Romeinse steden

CW_Kennismakingsdag_11539_head_large.jpg
Digital Learning
Gratis online cursus: Ontdek de antieke Griekse en Romeinse steden
75% van de Europeanen leeft tegenwoordig in steden. Het stadse leven heeft een traditie die al duizenden jaren oud is. Al in de oude Griekse en Romeinse steden vonden mensen met verschillende culturen, rassen en interesses een manier om samen te leven in grote steden. Voor iedereen die belangstelling heeft in de manier waarop zij dat deden en wat we daarvan terugzien in ons hedendaagse stadse leven, is er een gratis online cursus ontwikkeld. Deze cursus, Discovering Greek and Roman Cities, start op 12 september 2019.

Gedeeld erfgoed

De Massive Open Online Course (MOOC) Discovering Greek and Roman Cities bestaat uit 8 modulen. Thema’s zijn bijvoorbeeld: leven in de stad, religie, politiek, dood, infrastructuur. Elke module bevat video’s, uitleg van experts, quizzen en oefeningen. De deelnemers krijgen een algemene kennis van de layout en de geschiedenis van Griekse en Romeinse steden. Ze maken kennis met het belang en de methoden van stadsarcheologie en ervaren de verscheidenheid van het gedeelde Europese en Mediterrane erfgoed. De MOOC is beschikbaar in het Engels, Frans en Duits.

Ancient Cities project

De MOOC is ontwikkeld in het Ancient Cities project. In dit project ontwikkelen zes universiteiten uit zes Europese landen e-learning over dit onderwerp voor hun eigen onderwijs. De materialen vormen daarnaast de kern van deze gratis MOOC over het gedeelde culturele erfgoed. De Open Universiteit heeft de onderwijskundige expertise geleverd en heeft de projectpartners ondersteund bij het ontwerpen en implementeren van de MOOC.

Kijk voor meer informatie op het YouTube kanaal of de oude aanmeldingswebsite.

Lees ook onze eerdere berichtgeving over het Ancient Cities project: