null Innovatiefestival met Instituut Defensie Leergangen

OW_EAPRIL_12929_head_large.jpg

Innovatiefestival met Instituut Defensie Leergangen

Op 14 september 2023 organiseert het Instituut Defensie Leergangen (IDL) een 'innovatiefestival'. Medewerkers van IDL gaan samen met hun netwerk aan de slag rond het thema innovatie. Het programma is samengesteld in overleg met onder andere de Open Universiteit.

Innovatief gedrag en een growth mindset

Doel van het festival is om het nieuwe studiejaar op een frisse en innovatieve manier te beginnen. Op het programma staan workshops en activiteiten die innovatie steeds vanuit andere invalshoeken verkennen. Vanuit de Open Universiteit verzorgt Maartje Henderikx er een workshop over innovatief gedrag. Wat is innovatief gedrag? Wat kan innovatief gedrag in de weg staan en wat heeft een growth mindset ermee te maken? Aan de hand van wetenschappelijke kennis, discussies en activiteiten doen de deelnemers inzichten op en praktische strategieën om het eigen innovatiepotentieel te leren gebruiken.

Drie kernthema's van innovatie

De hele dag draait rond drie kernthema's van innovatie:

  • Strategische Innovatie: ontdek hoe je een expertise centrum opzet en strategische innovatie benadert.
  • Praktijkcases van Innovatie: ervaar inspirerende case-studies over innovatie binnen de Nederlandse Defensie Academie, zoals de toepassing van learning analytics en wargaming in opleidingen.
  • Persoonlijke Innovatie: leer hoe je de juiste growth mindset kunt cultiveren en een leercommunity kunt creëren.

Er komen onderwerpen voorbij als (war)gaming, learning communities, AI in onderwijs, personal growth, internationale samenwerking en innovatief onderwijs ontwerpen.

Netwerken en borrel

De dag zal worden afgesloten met een informele borrel.

Aanmelden

Meld je gratis aan door een mail te sturen naar lectoraat.idl@mindef.nl. Deelnemers zonder defensiepas ontvangen bericht met aanmeldingsinstructies voor de kazerne. (Let op: er is ruimte voor slechts 100 deelnemers.)

Over IDL

Het Instituut Defensie Leergangen ontwikkelt en verzorgt opleidingen voor Defensie. Het biedt opleidingen voor militaire en civiele professionals die klaar zijn voor het gevecht van vandaag en morgen. Innovatie is daarbij belangrijk, want het werk van een defensiemedewerker verandert voortdurend.