null Masterclass schrijfonderwijs: Schrijven kun je leren

OW_LerenTekstenSchrijven_15000_head_large.jpg
Leren
Masterclass schrijfonderwijs: Schrijven kun je leren
In het primair onderwijs moeten leerlingen al veel schrijven: verhalen, betogen, instructies en verslagen. Maar dat schrijven moeten ze wel leren. Daarbij is een goede, procesgerichte instructie van groot belang. Hoe kun je leerlingen tijdens het schrijfproces zinvolle feedback geven? Kunnen leerlingen elkaar feedback (leren) geven? Hoe beoordeel je teksten op een ontwikkelingsgerichte manier? Dat alles leer je in de masterclass Schrijven kun je leren die de Open Universiteit, Iselinge Hogeschool en het Partnerschap Opleiden in de School Oost-Gelderland dit najaar aanbieden. De masterclass start op 29 oktober 2018.

Schrijfonderwijs

In deze masterclass verdiep je je in het ontwikkelingsgericht feedback geven aan de leerlingen en het ontwikkelingsgericht teksten beoordelen. Je krijgt tal van praktische handreikingen. Er gelden geen ingangseisen, maar affiniteit met en belangstelling voor schrijfonderwijs in het primair onderwijs is gewenst. Tijdens de masterclass voer je opdrachten uit (zoals het lezen van artikelen, het ontwerpen van interventies voor de onderwijspraktijk of het ervaren van nieuwe vormen van beoordelen) en je volgt - op afstand - twee online sessies. In deze sessies gaan experts uit de wetenschap, de lerarenopleiding en leerkrachten uit de praktijk van het primair onderwijs in op het thema. Via de chat kun je vragen stellen. De studielast betreft 28 uur in een tijdsperiode van 4 weken.

Aanmelden

De masterclass vindt plaats tussen maandag 29 oktober en vrijdag 23 november 2018. De masterclass is bedoeld voor leerkrachten primair onderwijs, pabostudenten, pabodocenten en masterstudenten onderwijswetenschappen die zich verder willen verdiepen in de thematiek van schrijfdidactiek en met name de waarde van ontwikkelingsgericht feedback geven en beoordelen.

Gratis of begeleid

Deelnemen aan het begeleide traject kost 125 euro. Dit traject doorloopt een route inclusief opdrachten waarmee je de sessies voorbereidt en er achteraf op reflecteert. Bij goed gevolg ontvang je een certificaat. Je kunt er ook voor kiezen om gratis deel te nemen. Je kunt dan de materialen inzien en de sessies volgen, maar je kunt geen opdrachten insturen, krijgt geen begeleiding en ontvangt geen certificaat.

Aanmelden voor deze masterclass is niet meer mogelijk.