null Minicollege: 'Kun je jouw depressie wegdansen?'

PSY_BewegingDrama_13723_head_large.jpg
Gezondheid
Minicollege: 'Kun je jouw depressie wegdansen?'
Bij psychische problemen wordt vaak therapie aangeboden in de vorm van praatsessies. Maar wat als je geen prater bent? Susan van Hooren, onderzoeker bij de Open Universiteit vertelt in haar videocollege bij Universiteit van Nederland over andere manieren van therapie: kun je je depressie wegdansen?

Beweging, dans en muziek

Voor veel mensen is het moeilijk om onder woorden te brengen wat hen bezighoudt. Therapie in de vorm van beweging, muziek, dans, drama of beeldend vormen kan deze groep mensen helpen. Susan van Hooren, onderzoekster bij de Open Universiteit, vertelt in dit college hoe beweging, dans en muziek je gevoelens kunnen beïnvloeden en hoe hiermee een groeiende groep mensen geholpen kan worden!

Universiteit van Nederland

De Universiteit van Nederland biedt universitair docenten en hoogleraren een platform om speciaal voor een groot publiek een mini-college van 15 minuten te geven. Elke week wordt een nieuw thema behandeld. En elke werkdag komt een college online, op de website van de UvNL en YouTube, maar ook via Ziggo, NU.nl en de KLM (flight entertainment).

Eerdere colleges

Een aantal collega’s gingen Susan van Hooren al voor. Op onze website vind je een overzicht van de colleges van OU-onderzoekers bij de Universiteit van Nederland.