null Nele Jacobs opent tweemaal het academiejaar in Vlaanderen

PSY_NeleJacobs_9666_head_large.jpg
Nele Jacobs opent tweemaal het academiejaar in Vlaanderen
Op vrijdag 1 september 2017 is prof. dr. Nele Jacobs, hoogleraar levenslooppsychologie aan de Open Universiteit, keynotespreker tijdens de academische jaaropening van studiecentrum Hasselt. Op 23 september is ze opnieuw keynotespreker, en dan bij de opening van het academiejaar van het Hoger Instituut voor Opvoedkunde in Brussel.

Studiecentrum Hasselt

In Hasselt is het studiecentrum van de Open Universiteit gevestigd binnen de Universiteit Hasselt. Traditiegetrouw organiseren het studiecentrum en de Universiteit Hasselt daar een eigen academische jaaropening. Dit jaar is prof. dr. Nele Jacobs de gastspreker. De titel van haar lezing is 'Vanuit de wetenschap op zoek naar het geluk in het dagelijks leven'. De jaaropening wordt afgerond met een diploma uitreiking.

Hoger Instituut voor Opvoedkunde in Brussel

Op 23 september 2017 opent het Hoger Instituut voor Opvoedkunde (HIVO) in Brussel het nieuwe academiejaar. HIVO-Brussel is een instituut dat een professionele nascholing aanbiedt onderwijsprofessionals in het basisonderwijs en het buitengewoon onderwijs. Op de academische zitting, waarbij getuigschriften en diploma's worden uitgereikt, geeft prof. dr. Nele Jacobs de keynotelezing die de titel heeft 'Hoe wordt er vanuit de wetenschap naar mentale gezondheid gekeken'.

Over Nele Jacobs

Nele Jacobs is hoogleraar Levenslooppsychologie aan de faculteit Psychologie en onderwijswetenschappen van de Open Universiteit. Zij is daar verantwoordelijk voor de mastervariant Levenslooppsychologie. Zowel in het onderwijs en als in het wetenschappelijk onderzoek gaat haar interesse uit naar positieve geestelijke gezondheid in het dagelijks leven. Daarnaast is ze ook als hoogleraar verbonden aan de School of Mental Health and Neuroscience van de Universiteit Maastricht.

Meer nieuws over Psychologie. (selecteer psychologie)