null Nieuw project: games voor ondernemerschap in de bouw

MST_Game_in_bouw_15038_head_large.jpg
Leren
Nieuw project: games voor ondernemerschap in de bouw
Het Welten-instituut van de Open Universiteit heeft een Europese subsidie ontvangen om samen met zeven Europese partners mini-games te ontwikkelen om ondernemerschap (houding en vaardigheden) in de bouwsector te trainen op een ervaringsgerichte en actieve manier. Dr. Hans Hummel, onderzoeker bij het Welten-instituut coördineert het project.

Zelfstandig ondernemerschap in de bouw

Ondernemerschap wordt steeds meer gezien als belangrijk voor economische groei en werkgelegenheid. Ook in de bouw. Het aantal zelfstandige bouwbedrijven is de afgelopen jaren, mede door de economische crisis, flink gegroeid. Maar niet iedereen beschikt ook over de benodigde ondernemersvaardigheden. Het blijkt ook erg lastig om die vaardigheden op de traditionele manier nog aan te leren.

Via minigames ondernemersvaardigheden opdoen

Het TYCON project gaat een set van online en mobiele minigames ontwikkelen. Deze richten zich zowel op leerlingen die een bouwopleiding volgen, als op professionals die al in de bouw werkzaam zijn en zich verder willen ontwikkelen. De speler is een ‘virtuele stagiair’ Ze komen in realistische situaties terecht die ze moeten oplossen. Daarbij krijgen ze ondersteuning en feedback. Naast de bouwvakkers-in-opleiding richt het project zich ook op mbo-instellingen en andere opleidingscentra / opleiders voor de bouw, brancheorganisaties die zich bezighouden met beroepskwalificaties en bedrijven. Het project loopt van oktober 2018 tot oktober 2020. De games worden ontwikkeld met behulp van het gameontwikkelplatform EMERGO.

Meer info over context, doelen en opzet is te vinden in de projectkaart.