null Onderzoek: Hoe organiseer je het beheer van data analytics in je organisatie?

INF_PaperHommerson_14355_head_large.jpg
Leren
Onderzoek: Hoe organiseer je het beheer van data analytics in je organisatie?
De laatste jaren is het belang om waardevolle kennis uit data te halen steeds groter geworden voor organisaties. Maar organisaties lopen tegen allerlei problemen aan bij het uitvoeren van data analytics initiatieven. Hoe kun je het beheer (de governance) van data analytics het beste organiseren? Jeroen Baijens onderzocht het. Het paper dat hij daarover heeft gepubliceerd werd genomineerd voor de best paper award tijdens de 28e European Conference on Information Systems (ECIS).

Mechanismen om de governance van data analytics in te richten

Baijens voerde een literatuurstudie en meerdere casestudies uit. Op basis daarvan heeft hij een raamwerk ontwikkeld dat organisaties ondersteunt bij het inrichten van governance voor data analytics. Het raamwerk beschrijft verschillende structurele, procesmatige en relationele mechanismen en helpt zo managers om de mechanismen voor data analytisc governance in hun eigen organisatie te ontwerpen. 

Best paper nominatie 

Jeroen Baijens presenteerde zijn onderzoek en het raamwerk tijdens de 'Twenty-Eighth European Conference on Information Systems' (ECIS). ECIS is een van de internationaal toonaangevende conferenties op het gebied van informatiekunde. De paper van Baijens, Remko Helms en masterstudent Tjeerd Velstra, getiteld 'Towards a Framework for Data Analytics Governance Mechanisms', werd er genomineerd voor de best paper award. 

Baijens, Jeroen; Helms, Remko W.; and Velstra, Tjeerd, "Towards a Framework for Data Analytics Governance Mechanisms" (2020). In Proceedings of the 28th European Conference on Information Systems (ECIS), An Online AIS Conference, June 15-17, 2020. 

Download de paper.