null Onderzoek Werk na kanker: promovenda presenteert haar resultaten

PSY_IngridBoelhouwer_WerkenNaKanker_19035_head_large.jpg
Gezondheid
Onderzoek Werk na kanker: promovenda presenteert haar resultaten
Op vrijdag 24 juni 2022 vindt in Amsterdam het symposium Werk & Kanker plaats. Ingrid Boelhouwer, docent bij de Hogeschool van Amsterdam en promovenda aan de Open Universiteit, deelt de belangrijkste resultaten van haar onderzoek Werk na kanker.  Ze onderzocht of er een verband is tussen de late effecten van de kankerbehandeling en het functioneren op het werk 2 tot 10 jaar na de re-integratie.

Werk na Kanker

Van werknemers bij wie kanker wordt vastgesteld, keert een grote meerderheid na behandeling terug op het werk. Of de diagnose nu kort of lang geleden was: zij kunnen soms te maken krijgen met late effecten van de behandelingen, bijvoorbeeld op fysiek vlak, vermoeidheid of problemen met de concentratie. Hoe gaan leidinggevenden en professionals daar mee om? En wat zien zij voor aandachtspunten en mogelijkheden? Ingrid Boelhouwer, docent bij de Hogeschool van Amsterdam en promovenda bij de Open Universiteit, onderzocht het. Ze voerde een vragenlijststudie uit onder werkenden die 2 tot 10 jaar geleden de diagnose kanker kregen. In hoeverre is er een verband tussen de late effecten van de kankerbehandelingen en het functioneren op het werk bij deze groep? Ook interviewde zij leidinggevenden en professionals van divers pluimage over hun ervaringen met de begeleiding van deze groep werkenden. Wat helpt deze werkenden verder?

Tijdens het plenaire gedeelte van de symposium Werk & Kanker presenteert ze haar onderzoeksresultaten. (Lees ook het eerdere bericht over haar onderzoek.)

Programma

Na de plenaire presentatie van Ingrid Boelhouwer, volgen er twee rondes met workshops en presentaties. Bezoekers kunnen zich onderdompelen in interessante thema’s, nieuwe ontwikkelingen, best practices en persoonlijke verhalen.

Meer informatie en aanmelden

Het symposium Werk & Kanker wordt georganiseerd door Hogeschool van Amsterdam in het kader van het promotieonderzoek van Ingrid Boelhouwer en vindt plaats bij de Hogeschool. Het richt zich enerzijds op werkenden die geconfronteerd zijn met een kankerdiagnose, anderzijds op leidinggevenden, HR- en andere professionals die te maken hebben met werkenden met of na kanker. Deelname is gratis. Ga naar de symposiumsite voor het programma en de aanmeldlink.

Update

Bekijk hier de terugblik op het symposium