null Ongewenst gedrag

ALG_klachten_19967_head_large.jpg

Ongewenst gedrag


Als u te maken krijgt met ongewenst gedrag kunt u zich in eerste instantie melden bij een vertrouwenspersoon van de Open Universiteit.

Het is helaas mogelijk dat u last heeft van ongewenst gedrag door anderen waarbij u zich erg onprettig voelt. Ongewenst gedrag kan bijvoorbeeld zijn: pesten, discriminatie, seksuele intimidatie, agressie of geweld. Gelukkig komt het niet veel voor, maar toch komen er bij de Open Universiteit ongeveer 20 meldingen per jaar binnen.

Helpende hand

Als u zelf met een naar gevoel rondloopt en niet goed weet hoe u hier mee om moet gaan, kan een gesprek met een van de vertrouwenspersonen het begin betekenen voor een oplossing van het probleem. De vertrouwenspersoon heeft een goede kennis van de organisatie en kan een duidelijk beeld schetsen van uw situatie in relatie tot de Open Universiteit. Samen met de vertrouwenspersoon kunt u bekijken wat de beste mogelijkheden zijn om uit de vervelende situatie te raken. Dit kan zijn door het leggen van contact met anderen die u verder kunnen helpen als dat nodig is. Maar ook door eventueel een gesprek tot stand te brengen met de persoon in kwestie. Het mag duidelijk zijn dat alle gesprekken in vertrouwen worden gehouden.

Regeling

De wijze waarop bij de Open Universiteit wordt omgegaan met ongewenst gedrag is neergelegd in de Gezamenlijke klachtenregeling ongewenst gedrag.

Contact opnemen

Heeft u meer behoefte aan informatie dan kunt u contact opnemen met een van de drie vertrouwenspersonen via e-mailadres vertrouwenspersonen.oomgang@ou.nl. Geef in deze e-mail aan op welke wijze (telefonisch of e-mail) u graag in contact wil treden en wanneer dat het beste uitkomt. De betreffende vertrouwenspersoon zal dan zo spoedig mogelijk contact met u opnemen. Dit kan één tot twee werkdagen duren. De vertrouwenspersoon is niet voor acute noodsituaties bedoeld. Verkeert u dus in een noodsituatie, neemt u dan contact op met u huisarts of een hulpdienst, via 112 of via www.deluisterlijn.nl.

De vertrouwenspersonen zijn:

Danielle Amendt
Mimi Crijns
Ingrid Rohde