null Online college: Moeten dieren grondrechten krijgen?

RW_Minicollege_GrondrechtDieren_17003_head_large.jpg
Online college: Moeten dieren grondrechten krijgen?
Kun je je voorstellen dat je ouders je zomaar verkopen als ze je zat zijn? Of dat je in een kooi wordt gestopt als toeristische attractie? Als mens worden we gelukkig goed beschermd, maar dieren hebben geen grondrechten. Is dat terecht? Rechtsfilosoof Janneke Vink bespreekt die vraag in het nieuwe online college van Universiteit van Nederland.

Bekijk het online college

Over Janneke Vink

Mr. Janneke Vink is universitair docent bij de vakgroep Staats- en bestuursrecht en Encyclopedie van de Open Universiteit en auteur en docent van de cursus Dierenrecht aan de Open Universiteit. In 2019 promoveerde zij aan de Universiteit Leiden op een proefschrift over de positie van dieren in de democratische rechtsstaat en in 2020 werd dat boek uitgegeven bij Palgrave Macmillan onder de titel The Open Society and Its Animals.

Eerdere colleges

De Universiteit van Nederland is een platform waar topwetenschappers een mini-college geven voor een groot publiek geven. Een aantal collega’s gingen Janneke Vink voor. Op onze website vind je een overzicht van de colleges van OU-onderzoekers bij Universiteit van Nederland.