null Open Huis Arbeids- en organisatiepsychologie: Hoe om te gaan met diversiteit en inclusie bij werving en selectie

23212_Openhuis_Psychologie_head_large.jpg

Open Huis Arbeids- en organisatiepsychologie: Hoe om te gaan met diversiteit en inclusie bij werving en selectie

De vakgroep Arbeids- en Organisatiepsychologie van de Open Universiteit organiseert op maandag 12 juni 2023 een online open huis voor wie geïnteresseerd is in diversiteit en inclusie, werving en selectie en de rol van menselijke vooroordelen, biases en AI.

Organisaties worstelen met een krappe arbeidsmarkt, waarbij het een grote uitdaging is medewerkers te vinden en te behouden. Tegelijkertijd zijn er groepen die structureel op achterstand staan op de arbeidsmarkt, zoals mensen met een migratieachtergrond, mensen met een beperking en ouderen. Recent onderzoek van het CBS en TNO laat zien dat 1 op de 10 medewerkers zich gediscrimineerd voelt op het werk.

Inzetten op diversiteit en inclusie

Inzetten op diversiteit en inclusie in het personeelsbestand is een kansrijke strategie bij arbeidsmarktkrapte, die ook maatschappelijke waarde heeft door kansenongelijkheid tegen te gaan. Steeds meer zien we dan ook dat de werving en selectie gestuurd en ondersteund worden door Artificial Intelligence (AI). Algoritmes bieden de kans om de ongelijkheid van vandaag aan te pakken en die van morgen te voorkomen, maar doen de huidige systemen dat wel? En hoe zit dat eigenlijk bij de 'traditionele' werving en selectie, waar we te maken hebben met menselijke vooroordelen en biases?

Programma

19.00 - 19.10 uur Opening
19.10 - 19.40 uur De inzet van AI bij Werving en Selectie
Shari De Baets (Universitair docent Open Universiteit)
19.40 - 20.10 uur Inclusief Werven: de 3 belangrijkste punten
Karima el Bouchtaoui (Directeur Ocullus Consultancy)
20.10 - 20.40 uur Inclusie bij Werkenvoor.be
Floriane de Graeve (Projectverantwoordelijke Diversiteit & Inclusie, DG Rekrutering en Ontwikkeling, Belgische Federale Overheid)
20.40 - 20.55 uur Info over de master Arbeids- en Organisatiepsychologie aan de Open Universiteit
20.55 - 21.00 uur Afsluiting

Meer informatie en aanmelden

Het Open Huis Finding the right mix: Hoe om te gaan met diversiteit en inclusie bij werving en selectie vindt online plaats op maandag 12 juni 2023 van 19.00 - 21.00 uur. Aanmelden is mogelijk via het aanmeldformulier.* Kijk voor meer informatie op de pagina Open Huis Arbeids- en Organisatiepsychologie.

* Niet meer beschikbaar.