null Open Universiteit lanceert focusopleiding Digitale transformatie

INK_FOIKDT_DigitaleTransformatie_17537_head_large.jpg
Leren
Open Universiteit lanceert focusopleiding Digitale transformatie
Medio 2020 brengt de vakgroep Informatiekunde de focusopleiding Digitale transformatie op de markt. Centraal in de opleiding staan verander- en verbeterprojecten met een grote IT-component. De opleiding Digitale transformatie is bij uitstek geschikt voor een ieder die nu of in de nabije toekomst te maken krijgt met projecten met een forse component aan informatietechnologie. Inschrijven is nu mogelijk.

Waarom nu deze focusopleiding

Werknemers en ondernemers ervaren het toenemend belang van informatietechnologie vandaag de dag in levenden lijve. In hun werk krijgen ze te maken met verander- en verbeterprojecten waarin informatietechnologie een grotere rol speelt. Voor niet-IT'ers geldt dat kennis op hoog niveau van IT meer en meer noodzakelijk is om de impact ervan op hun organisatie te kunnen inschatten en om als volwaardig gesprekspartner van de IT-afdeling of IT-leverancier te kunnen fungeren. Zijn ze werkzaam als data analist, business analist, project medewerker of adviseur en willen ze doorgroeien richting een managementfunctie, dan kan de focusopleiding Digitale Transformatie hun businesskennis en -vaardigheden op een hoger (academisch) niveau brengen.

Een succesvol afgeronde opleiding Digitale transformatie stelt een ieder in staat om grote verandertrajecten, waarin informatietechnologie een grote rol speelt, beter te initiëren en aan te sturen.

Over de opzet van de focusopleiding Digitale transformatie

Prof. dr. ir. Remko Helms stelde het studiemateriaal samen, met collega's van de vakgroep Informatiekunde. Met als resultaat een gebalanceerd programma van strategie (cursus Strategisch Informatiemanagement) en tactiek/operationeel (cursus Enterprise modeling en cursus Projectmanagement). Zodra een deelnemer alle drie de certificaten heeft behaald, kan het focusdiploma worden aangevraagd.

Remko Helms: 'Ik ben trots dat we nu een focusopleiding Digitale transformatie in de markt kunnen brengen. In deze bijzondere tijd waarin informatietechnologie de manier van werken en leven verandert en verbetert, kunnen deelnemers op een academisch niveau kennis en vaardigheden opbouwen. Nu de eerste studenten beginnen, ben ik echt benieuwd naar de feedback van de deelnemers.'

Over Remko Helms

Prof. dr. ir. Remko Helms is hoogleraar Informatiekunde aan de Open Universiteit, faculteit Bètawetenschappen. Tot de specialiteiten van Helms behoren Business Intelligence & Big Data, Data Safari en Social Media.