null Studium Generale: Op beeld in de buurt

SG22_23_CO11_head_large.jpg

Studium Generale: Op beeld in de buurt

Op 1 juni organiseert de Open Universiteit in Amsterdam het gratis publiekscollege 'Op beeld in de buurt'. En eraan voorafgaand kun je deelnemen aan een korte privacy wandeling, om zelf eens te kijken hoe vaak we op beeld staan bij een simpele wandeling door de buurt.

Privacy

Nederland hangt tegenwoordig vol met camera's. We kennen inmiddels wel de perikelen rondom de ANPR-camera's langs de (snel)weg, en de camera's in en rondom het openbaar vervoer. Maar camera's lijken nu ook niet meer weg te slaan bij een simpele wandeling door de buurt, van abri's in de bushalte, beveiligingscamera's in en rondom het winkelcentrum en de opkomst van de slimme deurbel die hele straten in kaart lijkt te brengen. Wat registreren al deze camera's eigenlijk, en is dat een probleem? Belangrijker wellicht nog; wie heeft er allemaal toegang tot die beelden? In dit Studium Generale-college neemt prof. dr. Anna Berlee ons mee op een korte privacy wandeling voorafgaand aan het college, om zelf eens te kijken hoe vaak we op beeld staan bij een simpele wandeling door de buurt. En daarna bekijken we - beschut? - binnen samen verder de juridische kanten van al deze camera-inzet.

Meer informatie en aanmelden

Iedereen is van harte welkom bij dit publiekscollege! Ga je eerst mee wandelen? We verzamelen voor de wandeling om 18.45 uur in studiecentrum Amsterdam. De wandeling duurt van 19.00 tot 19.30 uur en aansluitend start het college. Je kunt er ook voor kiezen om alleen deel te nemen aan het college. Geef je keuze aan op het aanmeldformulier. Na afloop van het college is er gelegenheid tot het stellen van vragen en discussie. De toegang is gratis, maar aanmelden vooraf is noodzakelijk. Kijk voor meer informatie over het college en aanmelden op de webpagina: Op beeld in de buurt - wandeling en college.