null Twintig OU-studenten pitchen hun idee voor digitale zorg tijdens de Dutch Health Week

MW_DaanDohmen_SuccesDigitaliseringZorg_18912_head_large.jpg
Leren
Twintig OU-studenten pitchen hun idee voor digitale zorg tijdens de Dutch Health Week
Van 18 t/m 21 mei 2021 vindt de eerste editie van de Dutch Health Week plaats. Tijdens dit event zullen twintig OU-studenten hun idee voor digitale transformatie in de zorg presenteren aan een groep investeerders, wetenschappers en andere experts.

Dragon’s Den als afsluiting van cursus Digitaal ondernemerschap in de zorg

De activiteit tijdens de Dutch Health Week is de finale van de OU-cursus 'Digitaal Ondernemerschap in de Zorg'. Deze cursus wordt gevolgd door studenten met heel verschillende achtergronden: van leidinggevenden in grote corporate instellingen en techbedrijven tot zorgprofessionals. Wat ze gemeen hebben is dat ze de zorg willen vernieuwen door digitalisering. In de cursus leren ze hoe ze hun idee kunnen uitwerken, ze verkennen de wereld van investeerders en financiers en ze leren pitchen. Tijdens de Dutch Health Week is de afsluiting: ze presenteren hun idee aan een groep investeerders, wetenschappers en andere experts.

Transformeren kun je leren

Daan Dohmen, bijzonder hoogleraar Digitale transformatie in de zorg en ontwikkelaar van de cursus Digitaal Ondernemerschap in de Zorg, vertelt in een blog op de website van ICT&Health over de cursus en zijn studenten. Transformeren kun je leren, is zijn rotsvaste overtuiging. Hij kijkt uit naar de pitches van zijn studenten: 'Wie weet springt één van de aanwezige investeerders, bank, verzekeraar of zorgbestuurders in het Dragons Den-panel uit de band...'.

Dutch Health Week

De Dutch Health Week is het grootste online evenement voor de zorgsector in 2021. Thema is 'Let’s improve health together‘: streven naar een toekomstbestendige zorg. Het is een initiatief van Zorgtotaal, Zorg & ICT en Support in samenwerking met onder meer de Vrije Universiteit, de Open Universiteit en de internationale geneeskundeprijzen Prix Galien. Doel is professionals in de zorg en de life sciences te inspireren en kennis te laten maken met nieuwe ontwikkelingen en innovaties. Deelname aan de week is gratis.