null Webinar: Focusopleiding Aarde en Duurzaamheid

NW_Webinar_Focusopleiding_02082022_head_large.jpg
Duurzaamheid
Webinar: Focusopleiding Aarde en Duurzaamheid
Tijdens dit webinar op dinsdag 2 augustus 2022 vertelt Raoul Beunen, universitair hoofddocent en programmaleider van de opleiding Milieu- en natuurwetenschappen, jou alles over de nieuwe Focusopleiding Aarde en Duurzaamheid. Aansluitend krijg je uitleg over hoe studeren aan de Open Universiteit werkt en kun je met alle praktische vragen bij studieadviseurs Simone Vijgen en Letty Kok terecht. Het webinar start om 19.00 uur en is online te volgen. Je kunt je nu aanmelden.

Focusopleiding Aarde en Duurzaamheid

Extreme hittegolven, droogte, bosbranden en heftige regen- en onweersbuien. Geen plek op de wereld ontkomt nog aan de gevolgen van klimaatverandering. Tegelijkertijd hebben we te maken met andere milieuvraagstukken zoals de stikstofproblematiek, verlies van biodiversiteit, de plasticsoep of luchtvervuiling. Wat zijn precies de onderliggende oorzaken van deze milieuproblemen, en hoe kunnen we ze het beste oplossen? De focusopleiding Aarde en duurzaamheid geeft jou een gedegen inzicht in de relatie tussen mens, aarde en milieu. Met deze wetenschappelijke kennis kun je als een kritische expert feiten en fabels in het milieu- en duurzaamheidsdebat onderscheiden, en constructief meewerken aan het verduurzamen van onze maatschappij.

Wat leer je?

De focusopleiding richt zich in drie cursussen op de basis van de milieuwetenschappen. Je leert welke biologische en chemische processen zich afspelen binnen de aarde en ons milieu. En hoe menselijke activiteiten deze processen in water, bodem en atmosfeer veranderen. Op basis van wetenschap krijg je antwoord op vragen als: Wat gebeurt er in onze atmosfeer door uitstoot van CO2 en andere broeikasgassen. Hoe kan het dat de biodiversiteit zo snel achteruitgaat? Waarom heeft Nederland zo’n groot stikstofprobleem? Je krijgt een goed inzicht in oplossingen voor klimaat- en duurzaamheidsvraagstukken. Tot slot leer je wetenschappelijke studies en rapporten over dit thema interpreteren en duiden.

Voor wie?

Wil jij weten hoe het precies zit met klimaatverandering, verlies van biodiversiteit en andere gevolgen van milieuvervuiling? En goed beslagen ten ijs komen in het debat over milieu- en duurzaamheidsvraagstukken? Dan is de focusopleiding Aarde en duurzaamheid iets voor jou. Voor deze opleiding gelden geen toelatingseisen.

Programma webinar

19.00 - 19.20 uur Focusopleiding Aarde en Duurzaamheid Dhr. dr. ir. Raoul Beunen
Universitair hoofddocent en programmaleider
19.20 - 19.40 uur Hoe studeer je aan de Open Universiteit? Dhr. dr. ir. Raoul Beunen
Universitair hoofddocent en programmaleider
19.40 - 20.00 uur Vragen en antwoorden Mw. Simone Vijgen
Mw. Letty Kok
Studieadviseurs

Aanmeldinformatie

Bij dit (gratis) webinar is iedereen welkom. Het webinar start op dinsdag 2 augustus om 19.00 uur en is te volgen via Microsoft Teams. Tijdens de sessie kun je vragen stellen via de chatfunctie. Je kunt je aanmelden voor het webinar door het aanmeldformulier in te vullen. Je ontvangt op 2 augustus een link om deel te nemen. De duur van het webinar is circa 60 minuten.

Meer informatie Focusopleiding Aarde en Duurzaamheid

Kijk voor meer informatie over, en aanmelden voor, de Focusopleiding Aarde en Duurzaamheid op de opleidingspagina.