null Willem Buijink ontvangt Anthony G. Hopwood Award for Academic Leadership

MST_Award_Buijnk_10871_head_large.jpg
Willem Buijink ontvangt Anthony G. Hopwood Award for Academic Leadership
De Anthony G. Hopwood Award for Academic Leadership ging dit jaar naar professor Willem Buijink, hoogleraar Accounting aan de Open Universiteit. De prijs werd uitgereikt door de European Accounting Association (EAA) tijdens een ceremonie op het EAA Annual Congress in Pathos, Cyprus, 29-31 mei 2019.

Het jaarlijkse congres van de European Accounting Association is een belangrijk evenement dat elk jaar in het voorjaar in een ander land plaatsvindt. Het EAA Annual Congress biedt een unieke gelegenheid om onderzoek te presenteren en te ontdekken wat collega's op het gebied van management en accounting ondernemen. Elk jaar zijn er tussen de 1.200 en 1.500 deelnemers aanwezig op dit populaire evenement en worden er ongeveer 800 tot 1.000 papers gepresenteerd in parallelle sessies en onderzoek fora.

Over de Anthony G. Hopwood Award

De prijs werd in 2005 ingesteld en vernoemd naar professor Anthony G. Hopwood, die een prominente rol speelde bij de oprichting en ontwikkeling van de EAA. De Anthony G. Hopwood Award is een erkenning voor academische uitmuntendheid, gecombineerd met academisch leiderschap en bijdrage aan de EAA.

Over Willem Buijink

Willem Buijink is als hoogleraar Accounting verbonden aan de faculteit Management, Science & Technology van de Open Universiteit. Buijnk's onderzoeksinteresses hebben betrekking op de economische aspecten van externe financiële verslaggeving, de regulering en de historische ontwikkeling daarvan. Hij is mede-initiatiefnemer van drie succesvolle opeenvolgende, door de EU gesteunde onderzoeksprogramma's, specifiek gericht op het opleiden van jonge onderzoekers op het gebied van financiële verslaggeving in de EU: CREA, HARMONIA en INTACCT. Momenteel is hij geïnteresseerd in de geschiedenis van organisaties en de verslaglegging; de sociale verantwoordelijkheid van bedrijven, accountancy en auditing. Hij is wetenschappelijk bestuurslid van de nieuwe Foundation for Auditing Research in Nederland.