Voeding en gezondheid
Op deze pagina vind je informatie over allerlei activiteiten rond het thema Voeding: nieuwsberichten, cursussen en opleidingen van universitair niveau, symposia en workshops.
Interessant als je beroepsmatig met voeding en gezondheid te maken hebt, maar zeer zeker ook voor iedereen die geïnteresseerd is in voeding en gezondheid.
Wat zegt een student en wat een docent?
- Wat zegt Lily Fredrix, universitair docent bij de Open Universiteit?
'Het onderwerp voeding is momenteel zeer populair. De cursus Voedselveiligheid gaat over de voedselketen van 'boer tot bord'. Die keten wordt steeds langer en complexer. Toch is de veiligheid van onze voeding is uitstekend. Er zijn wel gevaren, zoals voedselbederf door bacteriën en schimmels. Zo komt de bacterie Listeria voor in zachte kazen die van rauwe melk wordt gemaakt. Als zwangere zou ik hier zeker op letten om zo het risico op een miskraam of vroeggeboorte te voorkomen.'
- Wat zegt Ellen Engelaar, student Natuurwetenschappen?
'Ik ben 33 jaar en heb een gezin met twee kindjes. Ik volg het schakelprogramma voor de toelating tot de Master Environmental Sciences. In september 2015 begon ik met het idee dat ik de hele bachelor zou gaan doen. Al gauw bleek ik vrijstellingen te kunnen krijgen.'
Studieaanbod
Op het gebied van Voeding en gezondheid bieden we de volgende cursussen en opleidingen aan:
Ook interessant
- Het artikel Wat kenners van eten, zelf nooit eten waaraan Lily Fredrix heeft meegewerkt.
- Column voedingscentrum: Doe eens wild
- Artikel Trouw: Consumenten eten 18 procent meer duurzaam voedsel
- Artikel Voedingscentrum: Duurzaam eten en drinken steeds populairder
- Gezondheidsraad: richtlijnen voor goede voeding
- Artikel Volkskrant: Nieuw advies Gezondheidsraad: handje noten per dag, één keer per week vis
- Artikel Volkskrant: Hoe bewaar je eieren en appels?
- Artikel Volkskrant: Deskundigen pleiten voor wereldwijde suikerbelasting