OW_Onderwijs_13090_head_large.jpg
Micromodules en masterclasses
De faculteit organiseert regelmatig korte cursussen (micromodules), webinars en masterclasses over actuele ontwikkelingen op het gebied van onderwijs en leren. Door deel te nemen verdiept u uw kennis van een specifiek onderwerp.

Micromodules en webinars

De Open Universiteit heeft vanaf de start van het internet ingezet op online onderwijs. Toen door corona het onderwijs 'op slot' ging heeft de Open Universiteit in recordtijd een website over digitale didactiek ontwikkeld. Op de website vind je tips en tricks, micromodules en online webinars over het aanbieden van online onderwijs. Virtuele klassen, inzet van multimedia, online samenwerken, online onderwijs ontwerpen, digitaal toetsen... Het komt allemaal voorbij. 

Masterclasses

De opzet van een masterclass is als volgt: ter voorbereiding van de live sessies met de expert bestudeert u bronnen over het onderwerp. Tijdens de sessie en achteraf discussieert u met de expert en met medestudenten over het onderwerp.

De inschrijfvoorwaarden verschillen per masterclass, maar de meeste zijn open toegankelijk. De opnames van de live sessies zijn achteraf via internet beschikbaar als Open Educational Resources.

Blijf op de hoogte

De masterclasses en webinars worden via de maandelijkse OU-nieuwsbrief Doceren en professionaliseren aangekondigd.

Online masterclass: Motivatie, wat is dat nou eigenlijk?

Online masterclass: Evalueren van vaardigheden voor de 21e eeuw