null AI-kunst bij de Open Universiteit

OW_AI_Kunst_22530_head_large.jpg

AI-kunst bij de Open Universiteit

Op vrijdag 12 mei 2023 vanaf 12.30 uur vindt bij de Open Universiteit in Heerlen een vernissage plaats van AI-kunstenaar Alexander Gürten uit Berlijn. Zijn kunstwerken zijn gemaakt met behulp van Artificiële intelligentie (AI). De vernissage wordt georganiseerd in het kader van de oratie van Hendrik Drachsler, hoogleraar Learning Analytics, en het symposium rond AI (Artificiële Intelligentie) in het onderwijs.

Begrijpt AI wat kunst is?

AI-kunstenaar Alexander Gürten heeft Design en Wiskunde gestudeerd en werkt al lang samen met Hendrik Drachsler op het gebied van de impact van Artificiële Intelligentie op het samenleven, en meer in het bijzonder op onderwijs en kunst. In 2005 schreef hij zijn thesis in kunstfilosofie met de titel "Can an artificial intelligence understand art". In zijn AI-kunst concentreert hij zich op bepaalde grafische stijlen en geeft hij de AI het liefst zoveel mogelijk creatieve vrijheid.

Voorbeelden van zijn werk gemaakt met Artificiële Intelligentie zijn te vinden op zijn Twitterkanaal.

Vernissage

Het werk van Gürten is te zien op vrijdag 12 mei 2023 bij de Open Universiteit, Valkenburgerweg 177, Heerlen. De vernissage start om 12.30 uur.

Oratie en symposium

De vernissage vindt plaats in het kader van het symposium Towards Highly-Informative Learning Analytics. Het programma richt zich op de vraag: hoe adequaat en zinvol is de manier waarop het onderwijs op dit moment gebruikmaakt van Artificiële Intelligentie? Aansluitend aan dit symposium, om 16.00 uur, spreekt prof. dr. Hendrik Drachsler zijn oratie uit, eveneens getiteld Towards Highly-Informative Learning Analytics. Het symposium vindt plaats op 12 mei 2023 vanaf 12.30 bij de Open Universiteit in Heerlen. Deelname aan symposium en oratie is gratis, maar aanmelden is verplicht. Aanmelding kan tot en met donderdag 4 mei 2023 via ou.nl/uitnodiging.