null Boek 'Brede welvaart in Limburg, de kunst van richting te veranderen'

MW_Boek_BredeWelvaartLimburg_19941_head_large.jpg
Samenleving
Boek 'Brede welvaart in Limburg, de kunst van richting te veranderen'
In het boek ‘Brede welvaart in Limburg, de kunst van richting te veranderen’ vertellen 22 professionals over hun bijdrage aan inspirerende projecten op het vlak van brede welvaart in Limburg. Drijvende kracht achter het boek is bijzonder hoogleraar Employability Jol Stoffers. Het boek is gratis te downloaden via de NEIMED-website.

Kwaliteit van leven: the next step

Brede welvaart gaat over alles wat mensen van waarde vinden. Logischerwijs heeft het begrip dus niet voor iedereen dezelfde lading. Het CBS brengt in een regionale monitor brede welvaart in kaart aan de hand van 42 indicatoren gericht op acht thema’s: subjectief welzijn, materiële welvaart, gezondheid, arbeid en vrije tijd, wonen, samenleving, veiligheid en milieu. Regionaal wordt er volop gewerkt aan deze thema’s en er zijn tal van verbindingen en innovatieve manieren om 'het goede leven' voor zoveel mogelijk Limburgers bereikbaar te maken. Tal van organisaties, bestuurders, professionals en vrijwilligers zijn erbij betrokken. De uitdaging zit in het maken van een 'next step', om te komen van visie en vergezichten naar concrete beleidsuitvoering. In dit boekje vertellen professionals over hun bijdrage aan inspirerende projecten op het vlak van brede welvaart in Limburg.

Het boek Brede welvaart in Limburg, de kunst van richting te veranderen is een initiatief van Zuyd Hogeschool, NEIMED Sociaal-Economisch Kenniscentrum, Open Universiteit en Instituut BISS van de Universiteit Maastricht. Je kunt het boek gratis downloaden.

Boekomslag Brede welvaart in Limburg