null Gratis online cursus: Energy trading through blockchain technology

NW_SustainDev_10497_head_large.jpg

Gratis online cursus: Energy trading through blockchain technology

Het project Blockchain4Prosumers, waarvan de Open Universiteit een van de partners is, heeft een gratis Engelstalige cursus ontwikkeld over het verhandelen van energie via de Blockchain.

Energie leveren aan je buurman

Als je als eigenaar van zonnepanelen stroom over hebt, lever je die terug aan de energiemaatschappij. Maar waarom zou je die niet rechtstreeks leveren aan mensen zonder panelen? De negen partners van het Interreg project hebben onderzocht hoe je je van consumer prosumer kunt worden en hoe je het onderling verhandelen van energie kunt ondersteunen via de blockchain.

Gratis online cursus

De opgedane kennis en ervaringen hebben ze vastgelegd in een gratis online cursus, bestaande uit drie modules. In die modules leer je over:

  • Wat is een prosumer en wat is blockchain technologie toegepast op het verhandelen van energie
  • Praktische tips over hoe je Hiermee kunt beginnen
  • Alles over de energiemarkt en hoe je hieraan kunt deelnemen als prosumer: hoe kun je je huis of bedrijf erop voorbereiden en hoe maak je deel uit van een energiedelende community
  • Interessante open source hacks.

Lees meer informatie over het project of over de cursus.

Interreg V-A Euregio Maas-Rijn

De cursussen zijn ontwikkeld in het kader van het project Blockchain4Prosumers. Dit vierjarige project Blockchain4Prosumers wordt financieel gesteund door Interreg Euregio Maas Rijn en het European Regional Development Fund. Interreg is een financieringsprogramma van de Europese Unie dat ongelijkheden tussen regio’s aanpakt en grensoverschrijdende samenwerking aanmoedigt. Daarbinnen verstrekt Interreg V-A subsidies aan projecten waarbij partners over grenzen heen samenwerken en die oplossingen zoeken voor gezamenlijke uitdagingen. Het BC4P project staat bij Interreg V-A EMR bekend onder projectnummer 156. 

Op de hoogte blijven?

Op de hoogte blijven over het project? Kijk dan op de projectwebsite.
Of volg het project op LinkedIn.