null Kindercollege: Waar zit angst in je lichaam?

PSY_Kindercollege_Angst_17517_head_large.jpg
Leren
Kindercollege: Waar zit angst in je lichaam?
Iedereen is wel eens bang. Voor een grote spin, een belangrijke test of voor monsters onder je bed. Maar wat is bang zijn eigenlijk? Waar zit dat dan in je lichaam? En waarom ben je bang? Psycholoog Ellin Simon geeft op 13 december 2020 een college voor kinderen van 8-10 jaar bij Museon in Den Haag. Het kindercollege is onderdeel van een reeks, georganiseerd door de Museum jeugduniversiteit.

Bang zijn: goed of juist niet?

Soms kun je ook ergens heel erg bang voor zijn of ken je helemaal geen angst. Is dat goed of juist niet? Psycholoog Ellin Simon neemt kinderen mee in de bijzondere wereld van angst, bij kinderen én bij volwassenen. Je hoeft in ieder geval niet bang te zijn voor een saai college.

Museum Jeugd Universiteit

De MuseumJeugdUniversiteit organiseert kindercolleges met meer dan 50 musea in Nederland. Wetenschappers, onderzoekers en experts geven antwoord op spannende vragen over de museumcollectie. Het college over angst is één van de vier colleges in de bachelorreeks 'Voor jonge whizzkids die echt alles willen weten' bij Museon in Den Haag. Net als op de echte universiteit starten de colleges in september. Het college van Ellin is de laatste en vindt plaats op 13 december. Schrijf je nu bij de Museum Jeugduniversiteit en haal je MJU-diploma!