null Schools en buitenschools leren combineren in je eigen onderwijs

OW_SeamlessLearning_14300_head_large.jpg
Digital Learning
Schools en buitenschools leren combineren in je eigen onderwijs
Seamless learning betekent letterlijk: naadloos leren. Het gaat over het naadloos in elkaar laten overlopen van formeel en informeel leren, van leren op school en buitenschools leren, zoals ervaringsleren in de (werk)praktijk of tijdens museumbezoek. Seamless leerscenario’s worden ontworpen om bijvoorbeeld vakoverstijgende (21e eeuwse) vaardigheden aan te leren, toepasbare kennis te ontwikkelen of lerenden bewust te maken van persoonlijk talent en gedrag. Mobiele en draadloze technieken spelen daar een belangrijke rol bij. Op 8 mei 2018 start het Welten-instituut met een korte inleidende cursus over dit onderwerp. De titel van deze gratis open online cursus is: Seamless Learning: Leren van praktijkervaring tussen contexten met behulp van technologie. Aansluitend vindt op 8 juni een conferentie plaats over hetzelfde onderwerp in Maastricht.

8 mei gratis korte online cursus

In de online introductiecursus maken deelnemers kennis met het concept ‘seamless learning, een aantal leerrijke contexten buiten de school en enkele tools geschikt voor seamless learning. De cursus is onder andere gericht op studenten van de masteropleiding Onderwijswetenschappen als voorbereiding op de conferentie Seamless Learning van 8 juni, maar is geschikt voor iedereen die kennis wil maken met dit nieuwe concept. De korte cursus bestaat uit een serie korte leeractiviteiten volgen de instructieprincipes van onderzoekend leren en wordt aangeboden via DojoIBL.  De start is op 8 mei 2018. U kunt u aanmelden via olga.firssova@ou.nl.

Vervolg: conferentie

Naast de aansluitende conferentie op 8 juni over Seamless learning staat er ook een korte vervolgcursus op de planning. De focus in de vervolgcursus zal liggen op het ontwerpen van een Seamless Learning toepassing. Deze gratis, online vervolgcursus wordt in juli-augustus aangeboden, opnieuw via DojoIBL.

Europese samenwerking

Deze gratis toegankelijke open online activiteiten vinden plaats in het kader van het Erasmus + project Elite. Momenteel loopt al de open cursus Computational Thinking for Teachers. Instappen bij de cursus Computational Thinking for Teachers is nog mogelijk, aanmelding kan via ou.edia.nl.