ALG_Samenwerking_11355_head_large.jpg
Onderzoekspartner
 

Bent u op zoek naar een partner voor uw onderzoeksproject of -activiteit? Een partner met een uitstekende reputatie en de expertise, faciliteiten en ervaring om een daadwerkelijke bijdrage te leveren aan uw project?

De faculteit Onderwijswetenschappen is een van Europa's toonaangevende instellingen voor onderzoek op het gebied van leren, doceren en technologie. De faculteit Onderwijswetenschappen draagt bij aan de Europese en nationale onderzoekagenda's.

  • We verzorgen ondersteunende activiteiten en community building, zoals het organiseren van conferenties, PhD events en masterclasses, onderzoekworkshops en andere activiteiten.
  • We zijn actief in een reeks van Europese onderzoeksprojecten in verschillende subsidieprogramma's, zoals Erasmus+, Horizon 2020, IST, Lifelong Learning, of Marie-Curie. We hebben een uitgebreide ervaring in het coördineren van Europese onderzoeksprojecten en dragen met onze expertise bij aan vele andere projecten.
  • Daarnaast werken we nauw samen met onderwijsinstellingen in vraaggestuurde projecten om hun onderzoeksvraagstellingen te beantwoorden. Een concreet voorbeeld: we werken samen met Iselinge hogeschool in de Academische Werkplaats Onderwijs. In de Academische werkplaats doen pabostudenten en leerkrachten van basisscholen samen onderzoek om vragen en problemen van de leerkrachten op te lossen. De faculteit Onderwijswetenschappen begeleidt ze daarbij.

  • Samen met de Beroepsvereniging opleiders in het mbo, Hogeschool Utrecht en Expertisecentrum Ecbo hebben we een prepromotietraject opgezet. Doel ervan is mbo-docenten te begeleiden bij het opzetten van een promotietraject. Dat doen we door praktische en inhoudelijke ondersteuning te bieden om daadwerkelijk van start te gaan met hun onderzoek. De goede voorbereiding vergroot ook de kans op het verkrijgen van een promotiebeurs.
  • Met een aantal lerarenopleidingen in Nederland bieden we een academische pabo aan. Leerlingen die de academische pabo volgen, hebben na hun afstuderen rechtstreeks toegang tot onze masteropleiding.
  • We werken samen met een drie christelijke hogescholen en vier andere universiteiten in de Educatieve Alliantie Nederland. Doel is de krachten te bundelen voor de aanpak van het lerarentekort en het flexibeler maken van lerarenopleidingen. 
  • We werken structureel samen met CITO op het gebied van onderzoek rond toetsontwikkeling. De focus in de samenwerking met CITO ligt op taakontwerp in leer- en assessmentcontexten.  
  • De Open Universiteit heeft samen met TIAS en CINOP/ECBO een deeltijdopleiding Master (MSc) Senior Docent Ontwerpen ontwikkeld, speciaal voor mbo-docenten. De opleiding richt zich op innovatieve docenten in het beroepsonderwijs met ten minste vijf jaar relevante werkervaring. De opleiding wordt aangeboden door TIAS.